Muhalefet Polat'a yüklendi

Galatasaray Kulübü'nün duayen isimleri arasında gösterilen İnan Kıraç, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ı bir kez daha istifaya çağırdı ve başkan adayı olarak Ünal Aysal'ı gösterdi.

Yayınlanma: 09.03.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

Sarı-kırmızılı kulübün İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mart ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yer alan ve uzun aradan sonra Divan toplantısına katılan İnan Kıraç, Adnan Polat'ı yine eleştiri yağmuruna tuttu.

''Sağlık sorunları nedeniyle uzun zamandır aranızda bulunamadım. Bir televizyon kanalına sıkıntılı durum ve çözümleri hakkında kişisel görüşlerimi belirttim. Verdiğim beyanatın camiamızın değişik kesimlerinde olumsuz şekilde yorumlandığını ve görüşlerin medyaya da yansıdığını görünce, görüşlerimi ikinci ailem olan sizlerle paylaşmak üzere buraya geldim'' diyen Kıraç, ''530 yıllık camianın kültürü içinde yer alan (Kol kırılır, yen içinde kalır) düsturunu ben de çiğneyenlerdenim. İnancım halen şudur ki, Galatasaray'ın bazı dokunulmazları vardır. Artık bunlara dokunmamak gerekir, yıpratmamak gerekir'' dedi.

Sporu bilen, takip eden yeni ve eski bazı isimlerle görüştüğünü aktaran Kıraç, son seçimde başkan adayı olarak 2 bin 290 oy alan Adnan Öztürk ile eski başkanlardan Faruk Süren ile olan diyaloğuna dikkati çekerken, başkan adayı olarak Ünal Aysal'ı düşündüğünü ve bu isimlerin de kendisiyle aynı fikri paylaştığını vurguladı.

''Kişisel inancıma göre, Galatasaray'da bir dönem bizi başarıya götürmüş olan birlik, beraberlik duygusu tek çözüm yoludur. Herkes de küçük nüanslar haricinde aynı fikri paylaşmaktadır'' diyen Kıraç, şunları söyledi:
''Yaptığım görüşmelerde önerim, (Birleşin, oy hesabı yaparak idare heyeti kurmaya çalışmayın. Galatasaray'a hizmet edecek, verimli olacak kişileri bir araya toplayın) oldu. Faruk Süren bu birleştiriciliği benim yapmamı söylediğinde, yapamayacağımı anlattım ve başkan adaylığı için aklımdaki ismin, eğer kabul ederlerse Galatasaray'ı çok seven, AIG işinde büyük hizmetler vermiş, bir devre bu konuyu da düşündüğünü tahmin ettiğim Ünal Aysal olduğunu söyledim. Hem Faruk Süren, hem de Adnan Öztürk bu ismi destekledi. Ünal Aysal'a başkanlık konusundaki görüşünü sorduğumda, (Başkan istifa etmeden herhangi bir şekilde adaylığımı açıklamam) dediği bir hakikattir. Galatasaray'a yakışır şekilde yaptığı bu davranışını da unutmamak gerekir. Adnan başkanın yaptığı iyi işler vardır ama yorulmuştur. Daha fazla da yıpranmaması için 27 Mart'ta yapılacak ibra toplantısından önce istifa etmelidir. İbra edilmelidir, başkanlığı bırakmalıdır.''

Mali duruma eleştiriler

İnan Kıraç konuşmasında, Galatasaray Kulübü'nün mali durumuna değinirken, oldukça sıkıntılı bir tablo ortaya koydu.

Galatasaray'ın 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle kulübün konsolide borcunun 438 milyon 814 bin 598 TL olduğunu, 67 milyon TL'nin üzerinde avans kullanıldığını söyleyen İnan Kıraç, ''Son 5 yılda futbola harcanan para 386 milyon dolardır. Bunu 5'e böldüğünüzde rakam yılda 77 milyon dolar tutar. Bu dönemde gelen giden futbolcu sayısının 93 olması da ilginç ve düşündürücüdür. 2006-07 sezonunda şampiyon olan takımın maliyeti ise 19 milyon dolardır'' diye konuştu.

Böylesine yüksek bir maliyetle futbolda olağanüstü başarısız bir dönem yaşandığını anlatan Kıraç, şunları kaydetti:
''Kulübün konsolidasyon kapsamındaki bağlı ortaklarından Galatasaray Pazarlama A.Ş. hariç tüm şirketlerinde öz sermaye negatife düşmüş durumdadır. Sportif A.Ş. Türk Ticaret Kanunu 324. madde kapsamında sorunludur. Borçların içerisinde bankalara olan borçlar uzun ve kısa vadeli toplam 187 milyon TL'dir. Ancak burada endişelendirici olan, borçlanmalara karşılık verilen teminat ve ipoteklerin toplamının 1 milyar 114 milyon TL olmasıdır. Önümüzdeki senelere ait naklen yayın ve sponsorluk anlaşması dahil, ipotek ve teminat edilmemiş hiçbir gelir kalmamıştır. Eğer yeni kurulacak takıma da bu yönetim zihniyeti ile yine milyon dolarlar giderse bu işin sonu gelmez. Avrupa'ya çıkamayan, ligde 11. sırada yer alan, ilk 4'e giremeyeceği kesinleşen, bu yapıyı idare etmek çok zordur.''

Galatasaray yönetimi içindeki ayrılığa da dikkati çeken Kıraç, ''Bugün Galatasaray Yönetim Kurulu ikiye bölünmüştür. Birbirleriyle konuşmamaktadır. Sizlere soruyorum, 300 milyon TL civarında bir bütçeyi yönetecek böyle bir yönetimin alacağı kararlar ne kadar sağlıklı olacaktır? Galatasaray taşınmazlarını satarak bu borçlardan kurtulursa ve keyfi harcamalara devam ederse bu yönetim anlayışıyla o da çok kısa zamanda biter'' dedi.

İnan Kıraç, sözlerini, ''Seneler sonra karşınıza çıkıp böyle bir tabloyu çizmek istemezdim'' diyerek tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler