'Muhalefet ve iktidar top çevirmeyi bırakmalı'

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Demokrasi ve biraysal özgürlüklerle ilgili aksaklık ve eksiklikleri, bölünüp parçalanma nedeni göstermek ihanetle eşdeğerdir" dedi.

Yayınlanma: 14.08.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye'de her ülkede olduğu gibi demokrasi ve bireysel özgürlüklerle ilgili aksaklık ve eksiklikler olduğunu belirterek, ''Bu aksaklık ve eksiklikleri, bin yıl bir arada olmuş millet için bölünüp parçalanma nedeni göstermek ihanetle eşdeğerdir'' dedi.

Topçu, Çankırı Ortopedik Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci'yi parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde konuşan Topçu, Türkiye'deki 8,5 milyon engelliyi hayatın içine katacak düzenlemelerin bir an önce yapılmasını gerektiğini söyledi.

Anadolu coğrafyasında yaşayan hiç kimsenin, birbirinin ''sorunu'' olmadığını ifade eden Topçu, şunları kaydetti: ''Türkiye Cumhuriyeti devletinde ve coğrafyasında her ülkede olduğu gibi demokrasi ve bireysel özgürlüklerle ilgili aksaklık ve eksiklikler vardır. Bu aksaklık ve eksiklikleri bin yıl bir arada olmuş millet için bölünüp parçalanma nedeni göstermek ihanetle eşdeğerdir. Bu, 'ihanet projesi' denilen proje, Lozan'da Kürt'ü, Türkmen'i, Çerkez'i ve Arap'ı 72 milyonun her renk ve deseniyle 7 düvele karşı oluşturduğu 'Biz biriz, beraber yaşayacağız. Bizim adımız büyük Türk milleti' imzasını hazmedemeyenlerin ortaya koyduğu bir projedir. Bunun adresi ABD hükümetleri ve AB ülkeleridir. Bölücü terörün lojistik desteğini onlar yapmıştır.''

Türk milletinin ''uyanık, temkinli ve tedbirli'' olduğunu ifade eden Topçu, ''Türk milletinin arzusu ve isteği, Kürt'ü, Türk'ü Alevi'si ve Sünni'si ile, 72 milyonuyla beraber yaşamaktır'' dedi. Bireysel özgürlüklerin önünün ileri ülkeler seviyesinde açılması gerektiğini ve eğitimden sağlığa her meselenin milli formüller ile çözülmesi gerektiğini savunan Topçu, Türkiye'nin önü açıldığı zaman herkesin doğduğu yerde doyacağını dile getirdi. Topçu, ''Muhalefetle iktidar Meclis'te top çevirmeyi bırakmalıdır. Devlet ebed, millet esaslı bir Anayasa hemen düzenlenmelidir. Seçim Kanunu ile Partiler Kanunu ivedilikle elden geçirilmeli, dokunulmazlıklar kürsü esasıyla sabitleştirilmelidir. Yasama, yargı ve yürütme yerli yerine oturtturularak, tam bağımsız yargıya kavuşmalı, hukukun dokunamayacağı bir insan kalmamalıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler