Muhalife ya saldırı ya da gözaltı

Soylu’yu protosto eden 6 öğrenci bir haftadır gözaltında. Henüz ifadeleri alınmayan öğrenciler süre uzarsa oy kullanamayacak, müşahitlik yapamayacak.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 23:35
Abone Ol google-news

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu 14 Haziran’da ziyaret ettiği Kocamustafapaşa’da protesto eden 5’i İstanbul Üniversitesi 6 öğrenci bir haftadır gözaltında. Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan öğrencilerin ifadelerinin ne zaman alınacağı ise henüz belli değil. Öğrencilerin ifadesinin alınmaması, gözaltı süresinin uzatılması durumunda öğrenciler pazar günü sandık başına gidip oy kullanamayacak. Ayrıca gözaltındaki öğrencilerin seçimde müşahit olarak görev aldıkları öğrenildi.

‘Serbest bırakın’

Öğrenci Kolektifi üyesi Denizcan Sarıkaya, “Arkadaşlarımız Süleyman Soylu’yu protesto ettiği gerekçesi ile 7 gündür gözaltında tutuluyor. Eylem sırasında polisin hiçbir uyarısı, müdahalesi olmadı. Aynı günün gecesi ise ev baskını ile gözaltına alındılar. Gerekçe Süleyman Soylu’yu protesto etmek. Ancak protesto etmek yasal bir haktır. Seçime çok az bir vakit kaldı. Arkadaşlarımızın henüz ifadeleri dahi alınmadı. Eğer gözaltı süresi uzatılırsa Türkiye’nin kaderini etkileyecek seçimde oy kullanamayacaklar. Bu süreçte AKP yalnızca kendi seçim çalışmasının yapılmasını istiyor. Muhalif olan herkes ya bıçaklı saldırıya uğruyor ya da gözaltına alınıyor. Ancak toplumsal muhalefeti susturamıyorlar. Gençliği susturamazlar. Hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması talep ediyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler