Mülkiyet uzmanları ayrı ayrı görüşecek

Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının BM gözetiminde devam eden görüşmeleri kapsamında, BM'nin mülkiyet konusundaki uzmanlarının, iki tarafın uzmanlarıyla ayrı ayrı görüşecekleri öğrenildi.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 16:54
Abone Ol google-news

BM Sözcülüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, 26 Ocak'ta Cenevre'de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la yaptığı üçlü görüşmede, iki tarafa, mülkiyet konusunun teknik yönlerinde ilerleme sağlanabilmesi amacıyla kendilerine uluslararası uzman sağlama önerisinde bulunduğunu ve iki tarafın da bu öneriye olumlu yanıt verdiklerini hatırlattılar. Bu konuda fazla bilgi vermek istemeyen BM Sözcülük yetkilileri sadece, ''Bu kapsamda uzmanların New York'ta bulunduklarını teyit edebiliriz'' dediler.

BM kulislerinde, bir Rum heyetinin, bugün, çoğunluğunu Amerikalıların oluşturduğu uluslararası mülkiyet uzmanlarıyla New York'ta görüşmelerinin beklenildiği konuşuluyor. Uzmanların gelecek hafta ise Kıbrıs Türk tarafının mülkiyet konusundaki uzmanlarıyla yine ABD'de biraraya gelmelerinin beklendiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler