Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan aynı koğuşta

Ergenekon davasında 4 yıla yakın süredir süredir tutuklu bulunan ve 16 duruşmadan men cezaları olan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan aynı koğuşa konuldu. Tuncay Özkan’ın kaldığı koğuştan alınarak, Balbay’ın kaldığı Silivri 1 No’lu Cezaevi F-3 Alt Koğuşu’na yerleştirildiği öğrenildi.

Yayınlanma: 04.10.2012 - 13:31
Abone Ol google-news

Özkan ile Balbay’ın aynı koğuşa alındığı haberi, Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan, dün sosyal paylaşım sitesi Twitter’a yazdığı “Şu anda haber geldi Silivri’den. Babam ve Balbay’ı aynı tecrit koğuşuna almışlar. Artık yalnız değiller. Tahliye uğurları devam eder umarım” şeklindeki notu üzerine duyuldu.

Görüş sırasında öğrendiler

Balbay ve Tuncay Özkan’ın görüşte oldukları sırada cezaevi savcılığının aynı koğuşa konulmalarına ilişkin kararının bildirildiği öğrenildi. Balbay ve Özkan’ın kararın iletilmesi üzerine hazırlanmak için koğuşlarına döndükleri öğrenildi.

Tecrit süreci

Ergenekon soruşturmaları kapsamında 28 Eylül 2008 tarihinde tutuklanan Tuncay Özkan ile 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanan Mustafa Balbay, 2 yıl aynı koğuşta kaldılar. Ancak Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, 28 Şubat 2011 tarihinde, aynı koğuşta kaldıkları Silivri 4 No’lu Cezaevi’nden, Silivri 1 No’lu Cezaevi’ne sevk edilerek tek kişilik koğuşlara konuldular. Tuncay Özkan’ın koğuşuna Coşkun Musluk yerleştirildi. Balbay’ın yanına ise 1 yıllık tecridin  ardından  2 Mart 2012 günü Sait Çakır yerleştirildi.  Musluk ve Çakır’ın 12 Mart’ta tahliyeleri üzerine Balbay ve Özkan yine yalnız kaldılar.

Daha sonra Tuncay Özkan’ın yanına Barış Terkoğlu, Balbay’ın yanına Barış Pehlivan yerleştirildi. Pehlivan ve Terkoğlu’nun 15 Eylül 2012’de tahliye edilmeleri üzerine Balbay ve Özkan yine yalnız kalmışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler