''Müvekkillerimin ifadesi zor kullanarak alındı''

Hindistan'da genç bir kadının otobüste toplu tecavüze uğraması ve aldığı ağır darbeler sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davada yargılanan zanlıların ifadesinin zor kullanarak alındığı iddia edildi.

''Müvekkillerimin ifadesi zor kullanarak alındı''
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.01.2013 - 10:51

5 zanlıdan 3'ünün avukatı M.L. Şarma, polisin ifadeleri alırken güce başvurduğunu ve zanlılara zorla suçu itiraf ettirdiğini belirtti.

Avukat mahkemenin dışında yaptığı açıklamada, zanlıların polis tarafından ciddi şekilde dövüldüğünü, müvekkillerinin işlemedikleri suçu kabul etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Davanın ikinci duruşmasının bugün yapılması bekleniyor.

M.L. Şarma, daha önce hiçbir şeyin henüz kanıtlanmadığını, müvekkillerinin suçsuz olduklarını savunacaklarını açıklamıştı.

Yeni Delhi'deki mahkemede 5 zanlının hakim önüne çıkarılacağı davanın duruşmalarının basına kapalı yapılmasına karar verilmişti.

Ülkeyi sarsan olayla ilgili, tecavüz ve cinayetten yargılanan 5 zanlının ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtilirken, 17 yaşındaki diğer zanlınınsa, cezanın en fazla 3 yıl olduğu çocuk mahkemesinde yargılanması bekleniyor.

Yeni Delhi'de 16 Aralık'ta bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan ve ağır yaralanan genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur'da hayatını kaybetmiş, olay Hindistan'da geniş çaplı protestolara neden olmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon