Müyesser Yıldız: Aklım Silivri'de
Odatv davasında tahliye edilen Müyesser Yıldız, Şanlıurfa ve Silivri karşılaştırması yaparak, Urfa Cezaevi'nde insanların üst üste konularak Silivri'de ise insansızlaştırılarak ölüme yatırılmak istendiğini söyledi.
Odatv davası kapsamında tahliye edilen Müyesser Yıldız, “Tahliye oldum ama kendimi halen özgür değil tutsak gibi hissediyorum. Aklım henüz bu tarafa gelemedi. Aklım halen Silivri’de. Yürürken uzay boşluğunda gibiyim. Uzun süre bu kadar geniş alanda yürümedim” dedi. Yargılamanın TÜBİTAK raporunda kitlendiğini de vurgulayan Yıldız, “TÜBİTAK, virüslü belgeler ile ilgili halen rapor hazırlamadı. Balyoz davasında da belgeler TÜBİTAK’a gitmiyor. İki dava birbirine ipotek halinde. TÜBİTAK, belgeler ‘sahte’ derse, Balyoz da dahil tüm davalar çökecek. Bu yüzden Balyoz’da da YAŞ için uzatma derdindeler” diye konuştu. Müyesser Yıldız dün Basın Konseyi’ni de ziyaret ederek Yüksek Kurul Üyeleriyle bir araya gelerek yaşadıklarını anlattı.
Odatv davası kapsamında tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız, Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldığı 16 ay boyunca yaşadıklarını, Odatv yargılamasını ve tahliye edildiğinde neler hissettiğini anlattı. Tahliye kararını beklemediğini vurgulayan Yıldız, “Gözaltına alındığım günden bu yana hiçbir şey değişmedi, hâlâ aynı noktadayız. Nedim Şener ve Ahmet Şık tahliye edildiğinde de bir şey değişmemişti. Bu kararlardaki en önemli etken kamuoyu baskısıydı. O tahliyelerle galiba içerde kalanları, yani bizi unutturacaklarını düşündüler. Ben galiba unutturmamak için biraz fazla çaba sarf ettim, biraz fazla ses çıkarttım. Bence bir kadını bu kadar süre, haksız yere tutuklu bıraktıkları için de utandılar” dedi.
Odatv davasının seyrinin TÜBİTAK’ın vereceği rapor olduğuna dikkat çeken Yıldız, TÜBİTAK’ın halen rapor hazırlamamasının “manidar” olduğunu söyledi. “TÜBİTAK bu kadar ayda raporu vermediyse ya da veremediyse bir sebebi vardır” ifadelerini kullanan Yıldız, “Bizde TÜBİTAK rapor vermiyor, Balyoz davasında ise belgeler TÜBİTAK’a gitmiyor. Ortada bir şey var. O bir şey de TÜBİTAK’ta kitleniyor. Ben bu iki davanın birbirine rehin, ipotek edildiğini düşünüyorum. TÜBİTAK üzerinde ne kadar siyasi etki olduğunu varsayarsak sayalım, ‘belgelerin doğru olduğu yönünde’ bir rapor hazırlanamaz. TÜBİTAK bunu diyemeyeceği için süreci uzatıyor. Eğer bilim ahlakına uygun olan bir rapor gelirse, Balyoz olmak üzere tüm davalar çökecek” diye konuştu.
2 cezaevinin farkı
Silivri Cezaevi’nde “insansızlaştırma ve tecrit” politikalarının uygulandığını vurgulayan Yıldız, “Urfa Cezaevi’nde insanlar üst üste konularak bir anlamda, ölüme yatırılıyor. Silivri Cezaevi’nde de insansızlaştırılarak ölüme yatırılmak isteniyor” dedi. TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyelerinin Silivri Cezaevi’ne yaptıkları geziye de değinen Yıldız, “Güya en güzel koğuş benimkiymiş. 5 yıllık cezaevi çürümüş halde. Dolaplarımın içi çürümüş. Gazetelerden kestiğim güzel resimlerle, dolabımın içindeki küf ve pasları kapatıyordum” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti