Muz aromalı anne sütü
Anne sütünün tadı, annenin yediklerine göre değişmekte. Kopenhag Üniversitesi bilim insanları, emzirme döneminde olan on sekiz kadına mentollü, muzlu, meyanköklü ve kimyonlu kapsüller verdikten ikişer saat arayla sütlerini kontrol etmişler.
Araştırmayı yöneten bilim kadını Helene Hausner, “tatlandırıcıların” anne sütünde farklı sürelerde tespit edilebilir hale geldiğini söylüyor New Scientist dergisinde.
Mesela muz tadı, kapsülün alınmasından bir saat sonra anne sütüne geçerken, mentol tadı iki ila sekiz saat sonra alınabiliyor. Meyan kökü ve kimyonun tadı, en yüksek dozu ile bir saat sonra anne sütüne geçiyor.
Bebek her meme saatinde başka bir tat alıyor diyor bilim insanları. Anne sütünün tadı ayrıca aynı yiyecekleri yemiş olsalar bile kadından kadına da değişmekte. Araştırmacılar anne sütündeki tat değişiminin, bebeklerdeki tat duyusunun gelişimi üzerinde etkili olduğunu düşünüyorlar. Araştırma sırasında anne sütündeki tatların kalıcı olmadığı da anlaşılmış.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu