Müzakereler, verilen aranın ardından yeniden başlıyor
Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla Eylül 2008'de başlatılan müzakereler, 23 gün aradan sonra yarın yeniden başlıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yarın saat 10.00'da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgede bulunan resmi ikametgahında biraraya gelecek.
Tam gün ve yoğunlaştırılmış şekilde planlanan görüşmenin gündemi konusunda tarafların herhangi bir mutabakatı bulunmamasına rağmen, yarınki görüşmede ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'', ''AB'' ve ''Ekonomik konular'' başlıklarının ele alınması bekleniyor.
Liderler, son olarak 1 Şubat'ta, sürece ve liderlere ''kişisel desteğini'' belirtmek üzere adayı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bir toplantıda biraraya gelmişti.
Ban'ın da katıldığı toplantıda müzakereleri sürdürme kararlılığına vurgu yapan liderler, temsilcilerin yürüttüğü çalışmalar sonunda 24 Şubat, 4 Mart, 16 Mart ve 30 Mart'ta görüşmeye karar vermişti.
Kıbrıs Türk tarafı, bu görüşmelere ek olarak 4 görüşme daha yapılmasını önerdi, ancak Rum tarafı kabul etmedi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı