Müzikoloji Platformu'nda: Arabesk Bitti Mi?

Müzikoloji Platformu, konu hakkında araştırma yapan veya kitap yazanları; Arabesk bitti mi? ; başlıklı bir tartışmada bir araya getiriyor. Tartışma, 26 Ocak Cumartesi günü saat 15'de Caddebostan Kültür Merkezi A Salonun' nda düzenleniyor.

Müzikoloji Platformu'nda: Arabesk Bitti Mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.01.2013 - 18:20

Müzikolog Prof. Dr. Ayhan Erol (Dokuz Eylül Ün.), etnomüzikolog ve besteci Prof. Ertuğrul Bayraktar (Başkent Ün.) ile Prof. Songül Karahasanoğlu (İstanbul Teknik Ün.)’nun katılacağı “Arabesk Sonrası” başlıklı söyleşiyi sosyolog Prof. Dr. Ali Ergur (Galatasaray Ün.) yönetecek. Etkinlik halka açık ve katılım ücretsiz.

Bu etkinlik, Genel Yönetmenliği’ni Uzman Müzikolog Ersin Antep’in yürüttüğü Müzikoloji Platformu’nun 2008 yılından bu yana düzenlediği “Bugün, Toplum ve Müzik” başlıklı tartışmalar zincirinin on dokuzuncusudur. Tartışmada, “Arabesk nedir ya da ne idi? Sona erdi mi? Sonlanmadıysa sebepleri neler? Arabesk sonrasında bizi neler bekliyor? Arabesk biter mi? Arabesk şekil değiştirmiş olabilir mi? Arabesk nasıl ortaya çıktı? Toplumsal dönüşümlerle arabeskin ilişkisi var mıdır?” gibi sorular, tartışmaya açılacak.

Bugün, Toplum ve Müzik Tartışmalar Zinciri; Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Müzikoloji Platformu tarafından düzenleniyor.

Müzikoloji Platformu’nun 2007 yılında “Bir Şey Yapmalı!” başlıklı “Müzik Bilinç Gönüllü Hareketi” kapsamında başlattığı Bugün, Toplum ve Müzik tartışmalarında bugüne dek düzenlenen panel, çalıştay, kolokyum, söyleşi, seminer ve konferanslarda; “İyi Müzik, Kaliteli Müzik, Ciddi Müzik“, “Basında Müzik, Müzikte Basın ve Bülten Hazırlama”, “Müzik ve Bürokrasi”, “Medyanın Kültürel Tüketimi ve Müzik”, “Müzik Eleştir-ici/isi”, “Ulusal Müzik ve Müzikoloji”, “1921’den 2011’e: Müzik Sefahatimizin Bugünü-Yarını”, “Türk Marşı Varsa; Sayende: Halit Recep Arman”, “STK Eliyle Müzik Eğitimi”, “Müzik Sosyolojisi”, “Günlük Hayatta Müziği Nasıl Kullanabiliriz?”, “21.Yüzyılda Türkiye’de Halk Müziği”, “Ulvi Cemal Erkin’in Ardından 40 Yıl”, “Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Buluşması” gibi konular işlendi.

Bugün, Toplum ve Müzik başlıklı etkinliklerin geçmiş katılımcıları arasında; Ruhi Ayangil, Cihat Aşkın, Güher Pekinel, Sümer Ezgü, Hande Dalkılıç, Cemal Ünlü, Ali Rıza Binboğa, İskender Ulus, Ferruh Gençer, Filiz Aygündüz, Yeşim Gürer Oymak, Kemal Küçük, Murat Beşer, Kutlu Özmakinacı, Özgür Çakır, Serhan Bali, Egemen Berköz, Cem Erciyes, Faruk Şüyün, Mesut İktu, Özkan Manav, Hasan Uçarsu, Mehmet Ali Özdemir, Şehvar Beşiroğlu, Ayhan Sarı, Yeliz Yalın Baki, Fatoş Auernig, Yücel Canyaran, Oğuzhan Balcı, Feza Soysal, İncilay Cangöz, Turgut Pöğün, Hakan Ergül, Tamer Yıldırım, Aslı Kayhan, Bora Bilgin, Zeynep Güven, Behlül Düzenli, Seval Köse, Feyzan Göher, Kadir Zorlu, Özgül Gök Pekcan, Ali Ergur ve Ersin Antep gibi önemli isimler bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler