Nazlı Ilıcak'tan mahkemede 'Rıza Sarraf'lı savunma

Gazeteci Nazlı Ilıcak bir yıl önce kaleme aldığı köşe yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Bir önceki duruşmada hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Sanık Nazlı Ilıcak suçlamaları reddetti.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 13:27
Abone Ol google-news

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hakkında zorla getirme kararı bulunan Nazlı Ilıcak ve avukatı hazır bulundu. Şikayetçi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ise duruşmada Avukatı Abdurrahman Sacid Göksu temsil etti.

NAZLI ILICAK SUÇLAMAYI REDDETTİ

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Nazlı Ilıcak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret etmediğini belirterek, suçlamaları reddetti. Sanık Ilıcak, "Söz konusu yazımda komplo terorilerini piyasaya sürenler olduğunu, aslında bunların aktroller olduğunu söyledim. İnanlar içinde 'gerizekalı' şeklinde bir ibare kullandım. Burada iki tane husus var. Bunlardan birisi komplo teorilerini üretenlerdir. Onlar kimlerdir açıklamaya çalıştım. Diğeri ise bu komplo terorilerine inanan insanlardır. İnanan insanlara elbette ağır kabul edilebilecek bir ibare olan 'gerizekalı' dememin nedenleri vardır" dedi.

“YARGININ BAĞIMSIZ OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIRIM"

“Rasyonel yaklaşımlara inanırım" diyen Ilıcak, “Davaya konu yazımdan önce iki hakim bir tahliye kararı verdi. Yargının bağımsız olması gerektiğine inanırım. Sayın Başbakan şöyle dedi: “Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bir hafta önce Pensilvanya'dan talimat aldılar. Hapishaneden çıkarsınlar talimatı aslında" Başbakan buna ait kayıtları bir hafta içinde açıklayacağını söylemişti. Ancak bugüne kadar açıklandığına tanık değiliz. Peki buna dayanak olan tahliyeden bir hafta önce Fethullah Gülen ne diyor; O da aslında bir dua okuyor bu da herkul.org sitesinde yayınlanıyor. Yani bunun bir tahliye talimatı olarak algılanması söz konusu. Hakimlere talimat verilecek olsa bunun binbir çeşit yolu var. Yargının bağımsızlığı konusunda değerlendirmeler yapılmasından yanayım" dedi.

“YOLSUZLUK İSTİNATLARINI BERTARAF ETMEK İÇİN CADI AVI BAŞLATILDIĞINA İNANIYORUM"

Ilıcak, “Müşteki avukatı tarafında verilen dilekçede benim bu davaları  sulandırdığım söylenmektedir. Oysa zaten ben bu davalara toptan inanmıyorum. Yolsuzluk istinatlarını bertaraf etmek için cadı avı başlatıldığına inanıyorum. Yolsuzluk konularını örtbas etmek için komplo teorileri üretiyorlar. Bunlara bizim de inanmamızı istiyorlar. Ben buna inanmıyorum. Bir gazeteci olarak bunu söyleme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum" dedi

"SAVCIYA PARALEL DEDİLER"

Türkiye'deki yolsuzluk skandalının kilit ismi Rıza Sarraf'ın Amerika'da tutuklanmasına da değinen Ilıcak, "ABD'de Sarraf isimli kişi tutuklanmıştır. Savcıya paralel dediler. Buna nasıl inanabiliriz. Sonuçta söz konusu ifadeler içerisinde ben bir yorum yaptım. Komplo teorilerine inanmadığımı bildirdim" diye konuştu.

"SANIK CEZALANDIRILSIN"

Başbakan Davutoğlu'nun avukatı Abdurrahman Sacid Göksu  da söz konusu yazıda hakaretin müvekkile yönelik olduğunu, hakaret suçunun unsurlarının oluştuğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

DURUŞMA MAYIS AYINA ERTELENDİ

Sanık Nazlı Ilıcak'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Mayıs ayına erteledi. 

İDDİANAMEDE 2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nazlı Ilıcak'ın 28 Nisan 2015 tarihli köşe yazısında "Komplo Teorileri ve GeriZekalılar" başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede, sanık Ilıcak hakkında "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Mahkeme, usulünce tebligat yapılan ve mazereti olmadığı halde duruşmaya gelmeyen Nazlı Ilıcak hakkında bir önceki duruşmada zorla getirilme kararı vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler