Netahyahu'dan koalisyon önerisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, aşırı sağcı Ulusal Birlik partisine, koalisyona ve kabineye katılmayı önerdiği bildirildi.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 09:40
Abone Ol google-news

Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun bu öneriyi, Filistinlilerle barış konusunda muhtemelen gelecek Mayıs ayında yeni bir plan açıklamadan önce yaptığına dikkati çekti. Haberde, Başbakana yakın bir kaynağın, Ulusal Birlik partisi milletvekilleriyle henüz anlaşmaya varılmadığını söylediği kaydedildi. Batı Şeria'daki toprakların bir kısmının daha Filistin Yönetimi'ne transferini de içermesi beklenen yeni barış inisiyatifi dikkate alındığında, Başbakanın bu girişiminin siyasi çevrelerde sürpriz olarak karşılandığına işaret edildi.

Netanyahu'nun daha önce de parlamentoda (Knesset) dört milletvekili bulunan Ulusal Birlik partisinin başkanı Yaakov Katz ile bir araya gelerek, koalisyona katılması konusunda görüştüğünü hatırlatan Haaretz, müzakereler sırasında Katz'ın, Kudüs'te ve Kudüs'ün hemen yanı başındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinden Maale Adumim'de geniş çaplı inşaatlara başlanacağı yolunda açıklama yapılmasını istemesi ve bunun kabul edilmemesi nedeniyle bu girişimin sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Netanyahu'nun Ulusal Birlik partisiyle "macerasının", Tzipi Livni başkanlığındaki Kadima'yı ya da parlamentoda merkezde yer alan diğer grupları koalisyona katma şansının bulunmamasından kaynaklandığı da ifade ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler