Niğde'de şarbon şüphesi

Niğde Valisi Alim Barut, Bağlama Beldesi'nde bir yurttaşın kestiği büyükbaş hayvanda Şarbon hastalığı riski bulunduğunu, hayvanı kesen şahsın Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 15:04
Abone Ol google-news

Vali Barut, Şarbon şüphesiyle Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yurttaşın tetkiklerinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bağlama beldemizde bir vatandaşımız hasta olan büyükbaş hayvanını kesiyor. Kesme aşamasının ardından ellerinde şişmeler meydana geliyor. Daha sonra hastaneye başvuruyor. Buradan da ileri tetkikler için Kayseri'ye Erciyes Üniversitesi Hastanesine sevk ediliyor. Büyükbaş hayvanı kesen vatandaşımızda Şarbon ihtimali yüksek görünüyor. Ama kendisine yardım eden 2 kadında her hangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.''

Vali Barut, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Bağlama Beldesi'nde olayla ilgili yapılan incelemede, kesilen büyükbaş hayvanın etinden parça alınarak Konya Hayvan Araştırma Endüstrisi Laboratuvarı'na gönderildiği ve etin geri kalan kısmının imha edildiği belirtildi.

İl Tarım Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin beldede yaptığı araştırmalarda bu olaydan başka her hangi bir şarbon şüphesiyle karşılaşılmadığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler