Nihai sonuçlara göre Barzani bölgesel lider

Irak'ın kuzeyinde geçen ay yapılan bölgesel seçimlerin nihai sonuçları, Mesud Barzani'nin bölge başkanlığını kazandığına ilişkin ilk sonuçları teyit etti.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 16:14
Abone Ol google-news

Seçimlerin dün geç saatlerde açıklanan nihai sonuçlarına göre, seçime ortak giren IKDP ve IKYB yüzde 57,3 ile 111 sandalyeli mecliste 59 sandalye kazanırken, Değişim listesi de 25 sandalye elde etti.

Reform ve Hizmet listesi 13, İslami Hareket 2, Özgürlük ve Sosyal Adalet 1, Türkmen listelerinden Türkmen Demokratik Hareketi 3, Reform listesi 1, Erbil listesi 1 sandalye elde etti. Seçimlerde ayrıca Keldani Asuri Süryani birliği 3, El Refaidin 2, Aram Şah Davud Bakoyian grubu 1 sandalye kazandı.

Bu arada, oylamada sorunlar nedeniyle seçim komisyonuna şikayetlerde bulunan Değişim grubundan Muhammed Rahim, nihai sonuçlara ilişkin itirazları olduğunu, bu sonuçları kabul etmediklerini, ne yapacakları konusunda bir araya geleceklerini söyledi.

Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu'ndan bir yetkili de, grubun nihai sonuçları kabul etmemesi halinde şikayet başvurusunda bulunmak üzere iki gün daha zamanı olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler