Nijerya: Cameron özür dilemesin, paramızı versin
Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari İngiltere Başbakanı David Cameron'dan ülkesiyle ilgili sözleri nedeniyle özür beklemediğini söyledi.

Cameron, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile konuşurken Nijerya hakkında "fevkalade yolsuz" ifadelerini kullanmış ve bu sözler kayda geçmişti.
BBC Türkçe^'nin haberine göre,Londra'da yolsuzlukla mücadele konusundaki bir etkinlikte konuşan Buhari "kimseden özür beklemediğini" ancak İngiltere bankalarında tutulan çalıntı varlıkların geri gönderilmesini istediğini söyledi.
Buhari konuşmasında yolsuzluğun ülkelerin güvenliğini tehdit eden "çok başlı bir canavar" olduğunu söyledi.
Nijerya'daki yolsuzluğun yaygın olduğunu ifade eden Buhari, hükümetinin bununla mücadele ettiğini de ifade etti.
Cameron bu hafta yolsuzlukla mücadele konulu uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapıyor.

En Çok Okunan Haberler
-
Ekrem İmamoğlu'ndan flaş suç duyurusu
-
AKP'li üyeler oturumu terketti
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Erdoğan sürece mesafeli mi?
-
'Yapılabilecek en kötü açıklama'
-
Aslıhan Gürbüz isyan etti: 'Böyle geri zekalı olmayın!'
-
Bakanlık ünlü giyim markasını ifşa etti!
-
İBB Medya AŞ'ye operasyon!
-
İktidarın 'anayasa' hesapları
-
Okuyan'dan kritik değerlendirme