Nis'ten Boğaziçi'ne esen rüzgar

Nefesli sazlar dörtlüsü 'Nis'tanbul Kuvartet' dün akşam Albert Long Hall'de oda müziğinin sevilen besteleriyle Nis'ten Boğaziçi'ne rüzgar estirdi. Nis rüzgarı İstanbul fırtınasına yakalanınca Anadolu yakasından gelen seyirciler ne yazık ki bu keyifli konseri kaçırdılar.

Yayınlanma: 19.04.2012 - 09:00
Abone Ol google-news

Solist sanatçılar; Sibel Kumru Pensel (flüt), Ayşegül Kirmanoğlu (klarnet), Süleyman Alnıtemiz (fagot) ve Patrick Peignier (korno) tarafından kurulan Nis’tanbul Quartet adında da anlaşılacağı gibi Nis ve İstanbul’da yaşayan sanatçılardan oluşuyor.

Konserde, Rossini "Kuvartet No. 1”, Poulenc “Klarinet ve Fagot için Duo”, Süleyman Alnıtemiz “Üç Seyahat:Tweeting Bird / Habanera / Amerika”, Rossini “Kuvartet No. 4”, Villa-Lobos “Choros No. 2” eserleri seslendirildi. Konserin son eseri ise, İtalyan asıllı Fransız sanatçı Armando Gidhoni’den İstanbul için topluluk tarafından sipariş edilen “Işıltılı Kuvartet”ti. Eserin bu ilk seslendirilişine besteci Gidhoni de katıldı. Kısa bölümlerden oluşan İstanbul’un canlılığı, çeşitliliğini yansıtan eserin yorumu besteciyi olduğu kadar izleyicileri de mutlu etti. İlk yarıda seslendirilen Alnıtemiz’in eseri de ilk kez sanatseverlerle buluştu. Gene topluluk tarafından sipariş edilen esen bestecinin kişiliğini yansıtan bir enerji taşıyordu. Konserde seslendirilen diğer eserler gibi bu beste de kuvartet'in piyasaya yakın zamanda çıkacak olan Nis'tanbul CD'sinde yer alıyor.
Kirmanoğlu; "Nis'tanbul baskıdan çıkmak üzere, fakat piyasaya çıkması biraz daha sonra olacak. Biz her CD'mizde mutlaka bir Türk besteciye yer veriyoruz. Bu kez de Süleyman Alnıtemiz'den rica ettik" sözleriyle bilgi verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler