Nükleer enerji için referandum isteği

Japonya'da Fukuşima nükleer santralinde meydana gelen hidrojen patlaması, Fransa'da nükleer enerjinin gerekliliği ve güvenliği konusunun tekrar tartışılmasına neden oluyor. ''Ekoloji ve Yeşil Hareketi'' nükleer enerjinin gerekliliği konusunda referanduma gidilmesini talep etti.

Yayınlanma: 16.03.2011 - 15:22
Abone Ol google-news

Meclis genel kurulunda bugün, nükleer enerji santrallerinin güvenliği konusunda olağanüstü oturum düzenlenecek. Tartışmaya nükleer enerji şirketi Areva temsilcileri de katılacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

Fransa'da ''Ekoloji ve Yeşil Hareketi'', gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için yürütülecek kampanyada, bu konuyu ön plana çıkartacağı sözünü verirken, nükleer enerjinin gerekliliği konusunda referanduma gidilmesini istiyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, nükleer enerji ile ilgili tartışmalar karşısında bugün bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve Fransa'nın nükleer enerji tercihinin yerinde ve gerekli olduğunu savundu.

Fransa, nükleer enerji santrali üretiminde dünyada ikinci sırada yar alıyor. 58 nükleer enerji santralinin bulunduğu Fransa, toplam enerji ihtiyacını yüzde 80'ini bu santrallerden karşılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler