Nusaybin'de yol kapatan göstericilere polis müdahalesi

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırında askerler tarafından kazılan hendeği protesto eden bir grup yolları trafiğe kapatıp, gelen polise ses bombası, molotoflar attı.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 10:52
Abone Ol google-news
Polis, gruba gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Saldırganlar arasında bir kişinin polise silahla ateş ettiği iddia edildi. Saldırı da herhangi bir yaralanma olmadı.

Mardin'in Nusaybin ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki bölgeye Türk askerleri tarafından güvenlik ve yasadışı geçişleri engellemek için hendek kazılması, ilçede dün gece protesto edildi. Abdulkadir Paşa ve Devrim Mahallesi arasındaki Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde toplanan bir grup, yolu barikatlarla trafiğe kapattı. Yolu kapatan göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Grup arasındakiler de polise ses bombası ve molotoflar attı. Yaşanan olaylar sırasında göstericilerden birinin polise uzun namlulu silahla ateş açtığı iddia edildi. Açılan ateşte herhangi bir yaralanma olmadı. Bu sırada olaylar takip eden yerel bir gazetecinin kullandığı motosikletine nereden geldiği belli olmayan bir kurşun isabet etti.

Olaylar sabah saatlerine kadar sürürken, göstericiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler