Obama: Bu daha bitmedi

ABD Başkanı Barack Obama, Irene kasırgası sorunun henüz bitmediğini belirterek, birçok Amerikalının hala ciddi sel ve elektrik kesintileri riski altında olduğunu ve kasırganın etkilerinin bir süre daha hissedileceğini söyledi.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 06:06
Abone Ol google-news

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve Federal Acil Yönetim Ajansı (FEMA) Başkanı Craig Fugate ile Beyaz Saray'da kameraların karşısına geçen Obama, kasırga kuzeye giderken hızını azaltmasına rağmen, sellere neden olacak şiddetli yağış bırakan tehlikeli bir kasırga olmaya devam ettiğini söyledi.

Obama, kasırga başlamadan önceki en büyük kaygılarından birinin önemli derecede seller ve geniş çaplı elektrik kesintileri olduğunu belirterek, eyalet ve yerel yetkililerden bu yönde bilgiler aldıklarını ve birçok Amerikalının hala ciddi sel ve elektrik kesintileri riski altında olduğunu kaydetti. Obama, önümüzdeki günlerde nehirlerin taşmasıyla bunun daha kötü hale gelebileceğine işaret etti.

''Bunun daha bitmediğini insanların anlamasını istiyorum'' diyen Obama, kasırgadan etkilenen bölgelerdeki Amerikalılara, hala yetkililerin açıklama ve uyarılarına uyma çağrısı yaptı.

Obama, kasırganın etkilerini bir müddet daha hissedileceğini vurgulayarak, toparlanma çalışmalarının da haftalar veya daha uzun zaman alabileceğini dile getirdi.

Obama, gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler