'Obama müslüman' iddiası

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nın bir televizyon programında hakkındaki iddiaları yanıtlarken, ''benim Müslüman inancım'' ifadesini kullanması ''Gizli Müslüman'' olduğu iddialarını yeniden gündeme getirdi. Obama daha sonra sözlerini ''Hristiyan inanç'' diye düzeltti.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 19:12
Abone Ol google-news

Amerikan ABC televizyonunda George Stephanopoulos'un sunduğu ''This Week'' programına katılan Barack Obama, aslında Müslüman olduğuna ilişkin iddiaları yanıtladı. Kendisini inançlı bir Hıristiyan olarak tanımlayan Obama, gizli Müslüman olduğu iddialarının arkasında Cumhuriyetçi Partili rakibi John McCain'in bulunduğunu ileri sürdü. McCain'in bunu reddettiğinin hatırlatılması üzerine Obama, ''Evet kesinlikle haklısınız, John McCain benim Müslüman inancım hakkında konuşmadı'' dedi.
Stephanopoulos, bunun üzerine müdahale ederek Obama'yı ''Hristiyan inanç'' diye düzeltti. Obama da ''Evet tabii. Benim inancım Hıristiyan. Ben, hakkımdaki konuşmalara işaret ediyordum'' dedi.
YouTube.com'da da yer alan video görüntüleri en çok izlenenler arasına girerken, internet yorumcuları, bu ifadenin Obama'nın hakkındaki iddiaların doğruluğuna işaret ettiğini belirterek, Demokrat Parti'nin başkan adayını inancı hakkında yalan söylemekle suçluyor.
Obama'nın sözcüsü Bill Burton ise yorumcuların Obama'nın Müslüman olduğuna dair şüphelerini ifade etmesini ''sorumsuz'' bir davranış olarak niteledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler