"Obama, 'rock yıldızı' gibi"

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın "başbayan" olmaktan çok "rock yıldızı" izlenimini verdiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 08:17
Abone Ol google-news

Washington Post gazetesinde Robin Givhan tarafından kaleme alınan yazıda, 2009 yılında tek bir konuya odaklanmak yerine birçok konuya eğilen ama hiç birinin "savunucusu" olmayan, "başbayan" olmaktan çok "rock yıldızı" izlenimini veren Michelle Obama'nın, bu yıl enerjisini diğer konulardan çok "lider" olma üzerine toplayacağı ve çocukluk çağı obezitesi konusuna odaklanacağı belirtildi.

Givhan'ın yazısında, Michelle Obama'nın 2009 yılı değerlendirilerek, 2010 yılına dair beklentiler anlatıldı.

Başbayan Obama'nın geçen yıl sağlık reformu, sağlıklı beslenme, gönüllülük, sanat eğitimi, asker ailelerinin desteklenmesi ve kadın eşitliğinin de aralarında olduğu 100'den fazla etkinliğe ev sahipliği yaptığı ve Beyaz Saray'ı sanatsal etkinliklerin kutlandığı bir mekana dönüştürdüğü hatırlatıldı.

Beyaz Saray'ın kapılarını çok sayıda vatandaşa açan Obama'nın bu davranışıyla "güler yüzlü bir ev sahibi" olduğunu kanıtladığı ifade edilen yazıda, başbayanın okul ziyareti ve rehber programları açıklamasıyla da "yeni topluluğuyla kısa zamanda bağlantı kurduğu" belirtildi.

Ancak, takviminde çok sayıda teşekkür ziyareti, yuvarlak masa toplantısı, kurdele kesme töreni ve resepsiyon olmasına karşın Obama'nın etkinliklerinden yalnızca birkaçının "görüntü ve kutlama heyecanının ötesinde" yankı bulduğu vurgulanan yazıda, formalite şeklinde düzenlenen bu tür etkinliklerin Başbayanın verdiği mesajların etkinliğini de azalttığı ifade edildi.

 

"Başbayan olmaktan çok, rock yıldızı"

Yazıda, Obama ailesinin etkinliklerine katılanların kendilerine değer verildiğini, dinlendiklerini ve özel olduklarını hissetmelerini sağladığını ama Michelle Obama'nın sağlık reformundan kadın-erkek eşitliğine uzanan konularda "kendisine inanmayan dinleyicileri" değiştirme girişiminde bulunmadığı ifade edildi.

Michelle Obama'nın "başbayan" olmaktan çok "rock yıldızı" olduğu yönündeki izlenimin, dergilerin Obama'yı kapaklarına taşıması ve ona "Hollywood yıldızı" muamelesi yapmasıyla daha da güçlendiği belirtildi.

Yazının sonunda ise şu değerlendirme yapıldı:
"Gözlemciler 2010'da, Obama'nın öncelikleriyle ilgili tahminde bulunmaya nihayet son verecekler. Obama, gelecek yıl enerjisini eş ya da başbayan olmaya değil, 'sadece lider' olmaya toplayacak.
'Ben, siyaset ve insanların kesiştiği yerdeyim' diyen Obama, tek bir konuya, çocukluk çağı obezitesi konusuna derinden dalacak. Geleneksel rolü doldurmaya devam edecek. 2010'da Başbayan, ülkenin çocuklarının sağlığının geliştirilmesi çabalarına öncülük edecek ve belki de kürsünün arkasından çıkacak, ki bu da iyi bir gelişme olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler