Obama, yeni sorgulama birimine onay verdi

Eski Başkan George Bush yönetiminin sorgulama yöntemlerini terk etmek isteyen ABD Başkanı Barack Obama, terör zanlılarının sorgulanmasına yönelik olarak özel bir birimin kurulmasını onayladı.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 15:56
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, terör zanlılarının sorgulanmasına yönelik olarak özel bir birimin kurulmasını onayladı.

Amerikalı bir yetkili, eski Başkan George Bush yönetiminin sorgulama yöntemlerini tamamen terk etmeyi amaçlayan Obama'nın kuruluşuna onay verdiği "Önemli Sanık Soruşturma Grubu" adındaki yeni birimin Ulusal Güvenlik Konseyi'nin denetiminde olacağını belirtti.

Beyaz Saray basın sözcüsü Bill Burton da Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) bünyesinde yer alacak yeni birimin, Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) bundan sonra sorgulama yapmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Bu arada, ABD Adalet Bakanlığı Etik Dairesinin, Bakan Eric Holder'a CIA'in terör zanlılarını sorgularken işkence yöntemleri kullanmasıyla ilgili olarak CIA hakkında soruşturma başlatılmasını tavsiye ettiği bildirildi.

CIA'in terör zanlılarını sorgularken işkence yöntemleri kullandığına ilişkin iddialara son olarak, CIA ajanlarının, bir El Kaide üyesini konuşturmak için matkap ve tabanca kullandığı iddiası eklenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler