Obama'nın Irak toplantısı

ABD Başkanı Barack Obama güvenlik ekibiyle Irak konusunu görüştü. Toplantıda Irak'tan "sorumlu çekilmeye" ilişkin yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapana Obama, "Askeri liderlikten, Irak'tan sorumlu bir askeri çekilmenin icra edilmesi için gereken ilave planlamanın yapılmasını istedim" dedi. Açıklamada çekilme süresine ilişkin bir tarih belirtilmedi.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, güvenlik ekibiyle Irak'ı görüşerek Pentagon'dan, Irak'tan "sorumlu çekilme" için gereken gerekli ilave planları yapmasını istedi.

Obama'nın başkanlığındaki toplantıda Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Robert Gates, Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Yakın Doğu'dan sorumlu Merkez Komutanlığı komutanı Orgeneral David Petraeus ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker yer aldı. ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Ray Odierno da, toplantıya video konferans yöntemiyle Irak'tan katıldı.

Barak Obama, toplantıdan sonra yayımladığı açıklamada, "Toplantı verimliydi ve bu deneyimli ve işlerine bağlı kişilerin değerlendirmelerini takdirle aldım. Toplantıda askeri liderlikten, Irak'tan sorumlu bir askeri çekilmenin icra edilmesi için gereken ilave planlamanın yapılmasını istedim" dedi.

Obama, seçim kampanyası sırasında ABD ordusunun Irak'tan 16 ayda çekilmesini savunuyordu. Ancak Obama'nın toplantıdan sonra yayımlanan açıklamasında, çekilme süresine herhangi bir atıfta bulunulmadı.

Afganistan'daki durumun da kapsamlı bir değerlendirmesinin yakında yapılacağını belirten Obama, gelecek günlerde Pentagon'u ziyaret edeceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler