Obama'ya Godot'lu gönderme

Wall Street Journal, Samuel Beckett'in ünlü eseri "Godot'u Beklerken"e gönderme yaparak Suriye ile ilgili ABD diplomasisini eleştirdi.

Yayınlanma: 13.08.2012 - 09:34
Abone Ol google-news

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Obama Yönetimine yönelik eleştirilerini, "Barack'ı Beklerken" başlıklı yazısında sürdürdü. Gazete, spota "Suriye ile ilgili ABD diplomasisi, bir Samuel Becket eserinden çıkmış gibi" sözlerini çıkarttığı yazısına şöyle devam etti:

"Ülkelerini Eşat Beşar'dan kurtulmak için çabalayan Suriyeliler varoluşşal bir tiyatro oyunun bir parçası olduklarını düşünebilir. Ona 'Barack'ı Beklerken' ismini verebilirler çünkü özellikle, Başkan Obama'nın belki yardım etmek için ciddi bir şey yapma kararı alabileceği ABD başkanlık seçimi gününü bekliyorlar."


"Clinton İstanbul'da 'Samuel Beckett' diplomasisini sürdürdü

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un İstanbul'a Türkiye ve ABD'nin bir uçuşa yasak bölge dâhil bazı yeni politika seçeneklerini inceleyeceklerini açıklayarak "Samuel Beckett diplomasisi" sürdürdüğünü savunan gazete, bunun ardından "Godot'u Beklerken" oyununun iki ana karakterinden biri olan Estragon'u kastederek şu savları dile getirdi:

"İşte buyurun Estragon. Ayaklanmanın başlamasından 18 ay, 20 binden fazla ölü ve çeyrek milyon mülteciden sonra, Obama Yönetimi bir 'çalışma grubu' oluşturdu."

Amerikan gazetesi, "Gerçek şu ki, Sayın Obama 6 Kasım sonrasına kadar dünyayı bulunduğu yerde tutma kararını vermiş bulunuyor" dedi ve "Kısmen Sayın Obama'nın hesaplı feragatı sayesinde Ortadoğu'daki gerilim ve kargaşa artıyor" iddiasına yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler