'Ocaktaki aşımız, çocuklarımız ve ülkemiz tehlikededir!'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hatay'ın Payas beldesinde yaptığı açıklamada; "Sen ben kavgasını bir kenara bırakmamız gerektiğini, adayımız nasıl tespit edilirse edilsin, arkasına düşeceklerini, yoksa ocaktaki aşımızın, tarladaki ağacımızın, barajdaki sularımızın, çocuklarımızın ve ülkemizin tehlikede olduğu" söyledi.

Yayınlanma: 23.02.2013 - 16:23
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hatay'ın Erzin ve Dörtyol ilçeleriyle Payas beldesinde ziyaretlerde bulunarak partililerle bir araya geldi.

Erzin'de bir lokantada muhtarlar ve partililerle görüşen İnce, yerel seçimlerde belediye başkan adayları açıklandıktan sonra teşkilat mensuplarının birlikte hareket etmesi ve adayın arkasında olması gerektiğini belirtti.

Yerel seçimlerin sadece belediye hizmetlerinden ibaret olmadığını, aynı zamanda AKP'ye kırılma yaratacakları bir seçim olduğunu ifade eden İnce, ''Türkiye'de diğer partilerle hep yarıştık. Ülkede siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Türkiye'nin bu noktadan çıkması için hepimizin aklımızı başımıza almamız lazım. Alın teri dökmek yetmez, akıl teri de dökmek lazım. Sen ben kavgasını bir kenara bırakacağız. Adayımız nasıl tespit edilirse edilsin, arkasına düşeceğiz. Kişisel hırslarımızı bir kenara bırakacağız. Yoksa ocaktaki aşımız, tarladaki ağacımız, barajdaki sular, çocuklarımız ve ülkemiz tehlikededir'' diye konuştu.

Dörtyol'da da partisince öğretmen evinde düzenlenen toplantıya katılan İnce, bölgede barış istediklerini ve komşu ülkelerle iyi geçinmek istediklerini dile getirdi.
Hükümetin Suriye politikasını eleştiren İnce, şöyle devam etti:

''Türkiye 150 bin ton zeytinyağı üretiyor. 30 bin ton kaçak girmiş. Dolayısıyla Ayvalık'taki, Burhaniye'deki zeytinyağı üreticisi bu Suriye politikasından dolayı perişan. Adana'daki, Erzin'deki narenciye üreticisi ürününü 10 yıldır aynı paraya satıyor. Türkiye'de çiftçi 32 milyar lira kredi kullanmış, bunun 1 milyar 72 milyon lirası batık kredi. Türkiye'de Müslümanlar artık, angustan kurban kesiyor. Türkiye pamuk, badem, ceviz, buğday, mısır, elma, muz, ayçiçeği, süt tozu ithal ediyor. Çiftçiye, üreticiyi bu topraklardan koparmak istiyorlar. (Terk et buraları, Büyükşehirlerdeki TOKİ'den bir ev al, oraya yerleş, asgari ücretle de AVM'de işe gir) diyorlar. Türkiye bütün bunlara dur diyebilme gücünü göstermelidir.''

CHP'nin 3 grup başkanvekili olduğunu, AKP'nin 5 grup başkanvekiliyle televizyonda tartışmak istediklerini belirten İnce, ''Emeklinin, çiftçinin, bu küçük esnafın tenceresinde aş mı kaynıyor, taş mı kaynıyor? bunu bir tartışalım. O tencerede et mi pişiyor, dert mi pişiyor? onu bir tartışalım'' dedi.

İnce'nin ziyaretlerine, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay, Osmaniye, Yalova CHP teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler