ÖDP: AKP Anayasası'na muhtaç değiliz

ÖDP Genel Başkanı Alper Taşçı, ''12 Eylül anayasasına mahkum olmadığımız gibi AKP anayasasına da mahkum değiliz'' dedi.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 13:32
Abone Ol google-news

ÖDP Genel Başkanı Alper Taşçı, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin eylemine değinerek, şunları söyledi:

''TEKEL işçileri ülkenin direnç gülü oldu. Sınıf mücadelesi bitti diyenlere mücadeleleriyle büyük bir şamar vurdular. TEKEL işçileri bir kez daha Ankara'ya geldiler. Sendika binalarında buluşup alacakları kararları konuşmak istediler. AKP hükümeti tarafından sendikalarına yani evlerine sokulmadılar. İşte AKP demokrasisi, sermaye ve kendi yandaşlarına teşvik ve kıyak, TEKEL işçilerine gaz, cop ve abluka...''

Konuşmasında anayasa değişikliği çalışmalarından da söz eden Taşçı, ''AKP kendi ihtiyaçlarından kaynaklı kendi iktidarını güçlendirmek amacıyla bir paket getiriyor. Bizim bu paketi onaylamamızı istiyor. Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir ülkede millet egemenliğinden söz etmek boş laftır'' diye konuştu.

Anayasa değişikliği konusunda kafa karışıklığına gerek olmadığını belirten Taşçı, ''12 Eylül anayasasına mahkum olmadığımız gibi AKP anayasasına da mahkum değiliz. Biz önümüzdeki dönemde AKP anayasasına 'hayır', eşitlikçi özgürlükçü demokratik bir anayasaya 'evet' diyeceğiz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler