ODTÜ'de 50 kuruşluk zam grev başlattı

ODTÜ'de 50 kuruşluk zam teklifini reddeden 277 işçi grev başlattı.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 23:18
Abone Ol google-news

ODTÜ’de 150 gün süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmayınca, işveren sendikasının 50 kuruşluk zam teklifini reddeden TÜRK-İŞ’e bağlı Tez-Koop-İş üyesi 277 işçi, üniversitede tarihinde ilke imza atarak greve başladı. Grevin başlaması ile dört gündür üniversitenin yemekhanesi çalıştırılmazken, öğrencilerin mağdur olmasını istemeyen işçiler, günlük 4 bin sandvich dağıtarak, grevlerine destek istedi.

ODTÜ’te çeşitli hizmet alanlarında 277 işçi için, 10 Haziran’da üniversitenin üyesi olduğu Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile toplu iş görüşmelerine başlayan Tez-Koop-İş, 150 gün süren pazarlıklardan sonuç alamadı. İşçi sendikası kazanılmış haklarına ek olarak, ücretlerinin düşüklüğüne göre bazı işçiler için aylık 150, bazıları için de 120 TL ek zam talep etmesine karşın, işveren sendikası talepleri görmezden geldi.

ODTÜ ve birçok kamu üniversitesinin, işçiler ile pazarlık yapması için bağlı olduğu işveren sendikası Kamu-İş, görüşmeler boyunca işçilere herhangi bir rakam önermedi. İşçilerin yasal grev süresine 3 gün kala harekete geçen işveren sendikası, işçilere günlük 50 kuruş, aylık 15 lira zam teklif etti. Grev ilanından sonra ise bu rakam günlük 1 liraya yükseltilse de işçiler, “sadaka istemiyoruz” diyerek grev kararından dönmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler