Öğrencilere "beyin kullanma kılavuzu"

Üsküdar Üniversitesi beyni daha verimli kullanabilmenin yollarını anlatan "Beyin Kullanma Kılavuzu" yayınladı. Üniversite tercih döneminde öğrencilerle de paylaşılan kılavuz 20 maddeden oluşuyor.

Yayınlanma: 22.07.2013 - 09:11
Abone Ol google-news

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu yıl üniversite sınavlarına giren ve meslek tercihi yapacak adaylar için ''Kullan ya da Kaybet" adıyla hazırlanan kılavuz beyni daha verimli kullanmanın cevaplarını veriyor.

Aralarında psikiyatrist, nörolog, psikolojik danışman, psikolog, felsefeci, iletişimci ve genetik bilimcilerin olduğu Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosu tarafından hazırlanan "Beyin Kullanma Kılavuzu"nun maddeleri ise şöyle:

"Anılarını depola, öngörülere sahip olduğunu fark et, duyguların merkezini keşfet, bilgi birikimini geliştir, uykunun önemini algıla, bilinçli olduğunu fark et, amacını belirle, stratejik düşün, sevdiğin sporu yap, beynini zorla, 5 N 1 K kullan, şoför koltuğuna otur, öğrenmeyi durdurma, basit ol, sosyal temas kur, gülümse, yazı yaz, net ol, yediklerine dikkat et, hareketli ol."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler