Öğretmene, 'Kılıçdaroğlu' cezası!

Antalya'da bir anaokulu öğretmeni 12 Haziran seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı açılışa öğrenci velilerine davette bulunduğu için kınama cezası aldı.

Yayınlanma: 20.08.2011 - 16:46
Abone Ol google-news

Antalya'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ayten Çağıran Anaokulu'nda görevli öğretmen Devrim Songül Alkaya hakkında, Antalya Büyükşehit Belediyesi'nin Atıksu Arıtma Tesisleri'ne çocuklarını bilinçlendirme amaçlı götürmeleri yönünde velilere yaptığı duyuru nedeniyle soruşturma açıldı.

DHA'nın haberine göre açılışı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapması ve 12 Haziran seçimi öncesi böyle bir davetin olması üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Alkaya hakkında soruşturma başlatıldı.

Müfettiş soruşturması sonucu öğretmene verilen 30'da 1 oranındaki maaş kesme cezası, olumlu sicili gözönünde bulundurularak kınama cezasına çevrildi.

Kınama cezasının ardından bir de atama

Açılış için velilerle çocukları ile birlikte okulun çevre projesi kapsamında katılmaları tavsiyesinde bulunan anaokulu öğretmeni Alkaya, kınama cezasının dışında görev yaptığı okuldan da Mehmetçik İlköğretim Okulu'na atandı.

Törenden kısa süre önce Kılıçdaroğlu'nun açılış törenine katılacağını öğrendiğini ifade eden ve velilere "etkinlik iptal" yazısı gönderildiğini ifade eden Alkaya, bir öğretmen olarak siyaseti değil eğitimi düşündüğünü ve bu çalışmaları neticesinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) Eko-Okul Projesi kapsamında ikinci yeşil bayrak ödülünü de kazanmalarının bunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

 

EĞİTİM-SEN yargıya taşıdı

Öğretmen Alkaya’nın üyesi olduğu Eğitim- Sen Antalya Şubesi'nce, verilen ceza ve sürgünün hukuka ve demokratik işleyişe aykırı olduğu gerekçesiyle, verilen cezaların iptali için yargıya başvuruldu.

Öğretmenin buradaki amacının öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek olduğunu belirten Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açılış için öğretmeni Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine velileri yönlendirmekle suçlayıp kınama ve sürgünle cezalandırmasının hukuka ve demokrasinin işleyişine aykırı olduğunu söyledi.

Fotoğraf: DHA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler