Okçulukta nefesler tutulacak

Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından organize edilen ve 4 ayak üzerinden gerçekleştirilen Dünya Kupası'nın 2. ayak yarışmaları yarın Antalya'da başlayacak.

Yayınlanma: 06.06.2011 - 07:52
Abone Ol google-news

Dünya okçuluğunun en prestijli yarışmalarından olan Dünya Kupası müsabakalarına 50 ülkeden 165'i bayan toplam 367 sporcu katılıyor. Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde gerçekleştirilecek yarışmanın final atışları ise 11-12 Haziran tarihlerinde deniz kenarındaki Antalya Beach Park'a ait 1 nolu alanda yapılacak.

Türkiye'nin 14 sporcu ile katılacağı müsabakalarda, olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcular da hedef karşısına geçecek.

Daha önce 1. ayak yarışmaları Hırvatistan'ın Porec kentinde gerçekleştirilen kupanın 3. ayak müsabakaları Ağustos ayında ABD'nin Ogden, 4. etap yarışmaları ise eylül ayında Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek. Dört yarışmanın ardından her kategoride en iyi 8 sporcu Dünya Kupası'nın final yarışmalarına katılmaya hak kazanacak.

Kupanın final müsabakaları ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığından alınan özel izinle 24-26 Eylül tarihlerinde, İstanbul'daki tarihi Küçüksu Kasrı'nda gerçekleştirilecek.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, FITA'nın her yıl 2. ayak müsabakalarının organizasyonunu Türkiye'ye verdiğini anımsatarak, ''Müsabakalara yüksek bir katılım var. Her yıl farklı bir ortamda final müsabakaları düzenliyoruz. Seyir zevki yüksek bir yarışma olacak. Ayrıca bu yıl Dünya Kupası'nın final müsabakalarını biz organize edeceğiz. İstanbul'daki tarihi kasırdaki finaller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu. Yarışmalar yarın sabah sıralama atışlarıyla ile başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler