Okulda büyük tehlike
Eğitim-Sen raporuna göre sınıflar'laik' ya da 'dindar' olarak damgalanmaya başlandı.
Yeni eğitim ve öğretim yılında başlayan 4+4+4’ün bedelinin, öğrenciye, veliye ve öğretmene ödetildiği belirlendi. 4+4+4 ile birlikte eğitimin bilimsel ve kamusal yönünün son darbeyi aldığı, türbanın kamuda önünün açıldığı ve okullarda “laik sınıf” ve “dindar sınıf” tartışmalarının başladığı vurgulandı.
Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, 4+4+4’ün birinci ayında yaşanan sorunları anlatmak amacıyla dün Taksim Sıraselviler’deki Eğitim-Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık, 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan ve 7 No’lu Şube Başkanı Emin Ekinci katıldı. Eğitim-Sen adına açıklamayı okuyan Mehmet Aydoğan 4+4+4’e karşı öğretmenlerin, velilerin, meslek kuruluşları ve üniversitelerin çekincelerinde haklı çıktığını söyledi. 1 aylık süre içinde eğitimin bilimsel ve kamusal yönünün son darbeyi aldığını belirten Aydoğan, “Eğitim ve öğretim alanında jet hızıyla gerçekleştirilen bu dönüşümün bedeli öğrencilere, velilere ve öğretmenelere ödetilmiştir” dedi. Aydoğan 1 ay içerisinde yaşanan sorunları özetle şöyle sıraladı:
■ Seçmeli dersleri paket haline getirdiler. Öğrencilerin ve velilerin dersleri seçmesine imkân tanımadılar. Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi’nde zorlamaya rağmen bazı öğrenciler pozitif bilimleri seçip matematik, beden eğitim ve bilim teknoloji derslerini alarak bir sınıfa yerleştirildi. Bazı din ağırlıklı dersleri seçen öğrenciler ise başka bir sınıfa yerleştirildi. Öğrenciler arasında ve öğretmenler arasında da yaygınlaşmış “laik sınıf”, “dindar sınıf” diye tanımlamalara varan ifadeler yaşanıyor.
■ Maltepe Atilla Uras Lisesi’nde seçmeli din derslerine girmek üzere müftülükten 3 kişi görevlendirilmiş, hiçbir öğretmenlik formasyonu olmayan bu kişiler okula sakallı bir biçimde gelerek eğitim vermektedir. Ayrıca başta Bağcılar olmak üzere birçok okulda türbanlı öğretmenler derslerde görev yapmakta, yapılan uyarılara rağmen kılık kıyafet yasağı uygulanmamakta.
■ Esenyurt Yusuf Aktaş İlköğretim Okulu’nda 1. sınıflara yer açmak için sınıflar birleştirildi ve geçen yıl 80 olan sınıf mevcutları 120 öğrenciye kadar çıktı. Oysa aynı bölgedeki Esenyurt ve Güzelyurt imam hatip okullarının sınıf mevcudu hayli düşük kalmıştır.
■ Binlerce öğretmen norm kadro fazlası duruma düşmüş, yaşadıkları bölgeden çok uzakta okullarda görevlendirilmişlerdir. Okula ulaşımda zorluk yaşayan öğretmenler tayinlerini istemiş, birçok okulda öğretmen açığı ortaya çıkmıştır.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti