"Okullarımızın yüzde 85'i hijyenik değil"
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkan Yardımcısı Lokman Erdoğan, "Öğretmenlerimiz tarafından yapılan gözlem ve incelemelere göre, Ankara'daki okulların yüzde 85'inin hijyenik olmadığını saptadık" dedi.
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkan Yardımcısı Lokman Erdoğan, yaptığı açıklamada, domuz gribine karşı okulları tatil etmenin bir çözüm olmadığını belirterek, "Yapılan gözlem ve incelemelere, tespitlerimize göre okulların, özellikle tuvaletlerinde temizlik ve hijyene dikkat edilmediğini ve öğrencilerin başta domuz gribi olmak üzere kendilerini bekleyen sağlık risklerinin farkında olmadıkları ve temizlik kurallarını önemsemedikleri ortaya çıkmıştır. Okullar, üniversiteler ve öğrenci yurtları acil önlemler alınması gereken risk alanları olarak görülmelidir" dedi.
Erdoğan, devletin, artan okul ve derslik sayısına karşılık, emekli olan hizmetli sayısı oranında hizmetli ataması yapmadığına vurgu yaparak şunları dile getirdi:
"Bugün, birkaç bin öğrencisi bulunan merkezi okullarda bile, bir hizmetli istihdam edilmektedir. Kenar mahalle okullarının birçoğunda ise hiç hizmetli bulunmamaktadır. Okullarımız bu haliyle domuz gribi, Hepatit ve paraziter hastalıkların adeta yuvası durumuna gelecektir. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının biran önce tedbir almasını istiyoruz."
"Okullardaki temizlikten bir kişi sorumlu olmalıdır"
Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca okulların temizliği ile ilgili alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak şunları dile getirdi:
"Her okulda en az bir hizmetli görevlendirilmeli ve her 100 öğrenci başına bir hizmetli istihdam edilmelidir. Eğitim hizmetlerinin halka sunumunda adeta eğitimin gizli kahramanları olan hizmetlilerin ücretleri iyileştirilmeli ve sene başında öğretmenlere verilen eğitim-öğretim ödeneğinden hizmetlilerde faydalandırılmalıdır. Okullardaki her bir tuvaletin ve bölümün temizliğinden bir kişi sorumlu olmalıdır. En az iki teneffüs sonrasında tuvaletler, lavabolar, yerler ve kapı kolu, musluk, temizleme fırçası, maşrapa, ayna gibi tüm aksesuarlar dezenfektan içeren temizlik maddeleriyle özenle temizlemelidir. Bu temizlik teneffüsten hemen önce başka bir sorumlu kişi tarafından kontrol edilmelidir. Tuvaletlerde bozulan muslukları hemen onarılmalıdır.
Tuvalet kağıdı bulundurulmalıdır. Lavabolarda sıvı sabun bulunması öğrencilerimizin sağlığı açısından çok önemlidir. Öğrencilerimizin tuvaletlerdeki çeşmelerden su içmeleri önlenmelidir. Bu amaçla öğrencilerimiz için tuvaletlerin dışında bir alanda temiz su içmeleri için çeşme temin edilmelidir. Öğrencilerimizin tuvalet sonrasında ve yemek öncesinde el yıkama alışkanlığı kazanmaları, aile içi eğitimle sıkı sıkıya alakalı olduğundan aileler bu hususla ilgili bilgilendirilmelidir. Tuvaletlerde sigara içilmesinin önüne geçilmelidir."
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu