Öldürülen kadının katil zanlısı da kadın çıktı

ADANA'da katili tarafından 100 metrelik kovalamaca sonunda girdiği bir evin bahçesinde yakalanıp öldürülen 27 yaşındaki Neriman Hügül'ü 28 yaşındaki Leyla Elmastaş'ın öldürdüğü ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 15:57
Abone Ol google-news
Tanınmamak için çarşaf giyip yüzünü peçeyle örten katil zanlısı Leyla Elmastaş'ın cinayeti 8 Ağustos'ta bar kavgasında hayatını kaybeden ağabeyi İzzet Elmastaş'ın intikamını almak için işlediği belirlendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi'ndeki Yeşilyuva Sokak'ta oturan 1 çocuk annesi Neriman Hügül, çalıştığı bara gitmek için sokağa çıkınca av tüfekli saldırgan tarafından kovalanıp, girdiği bir evin bahçesinde öldürülmüştü. Katilinden 100 metre kaçabilen ve eşi Kemal Hügül'ün de cinayet suçundan cezaevinde olduğu anlaşılan Neriman Hügül'ü öldürülmesiyle ilgili çalışma yapan polis, Hügül'ün isminin 8 Ağustos'ta İstiklal Mahallesi'nde barda vurulan İzzet Elmastaş'ın öldürülmesi ile ilgili yapılan soruşturmada geçtiğini saptadı.
 
Neriman Hügül'ün, Elmastaş cinayetinden dolayı öldürülmüş olabileceğini değerlendiren polis, eski soruşturma dosyasını ve alınan ifadeleri incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, Neriman Hügül'ün, İzzet Elmastaş tarafından himaye edildiğini belirledi. Cinayet Bürosu ekipleri, İzzet Elmastaş'ın öldürülmesi ile ilgili alınan ifadelerde, 'Neriman Hügül'ü alacağını istemek için gittiği barda çıkan kavgada hayatını kaybetti. Olayın sorumlusu o kadın' şeklinde bilgilerin yer aldığını saptadı. Neriman Hügül'ün, İzzet Elmastaş'ın yakınları tarafından öldürülmüş olabileceğini değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı bu yönde genişletti.

ÇARŞAFLI PEÇELİ KADINA BENZİYOR

Neriman Hügül'ün ölümünü araştıran ekipler, görgü tanıklarının "1 metre 70 santimetre boylarında, çarşaflı, yüzü peçeliydi, kadına benziyordu" şeklinde verdiği bilgiler üzerine Elmastaş ailesindeki eşkale benzeyen Leyla Elmastaş ile annesi 41 yaşındaki Kadriye Elmastaş ve komşuları Zeliha Topbasan ile kızı Nefise Topbasan'ı gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde arama yapan ekipler, Leyla Elmastaş'ın dolabında görgü tanıklarının tarif ettiği çarşaf ve peçe de buldu.

Ekiplerin yaptığı araştırmada, Leyla Elmastaş'ın ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu Neriman Hügül'ü "Kardeşim senin yüzünden öldü, sen gününü gün ediyor, hayatını sürdürüyorsun. Bunun hesabını vereceksin" diye tehdit ettiği anlaşıldı.

Tasarlayarak adam öldürme suçundan ifadesi alınan Leyla Elmastaş ile annesi Kadriye Elmastaş suçlamayı kabul etmedi. Leyla Elmastaş ve annesi Kadriye Elmastaş silahla adam öldürmek, Zeliha Topbasan ile kızı Nefise ise suç delillerini karartmak ve polise yanlış bilgi vererek soruşturmanın yönünü değiştirmek suçundan adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen Leyla Elmastaş ile annesi Kadriye Elmastaş yüzlerini eşarpları ile gizledi. Cinayet suçlamasını kabul etmeyen Leyla Elmastaş, gazetecilerin 'pişman mısınız?' sorusuna, "Mahalleden çok sevdiğim komşumdu. Öldürmedim ki pişman olayım"diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler