Önce bebeğini, sonra eşini kaybetti

İstanbul’da polislere yönelik yapılan 22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk’ün ölen eşi Ayşegül Öztürk için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenledi.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 16:34
Abone Ol google-news

Cenazeye, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammet Çetin ile Ahmet Öztürk’ün mesai arkadaşları ve yakınları katıldı. Cenazeye babası Ahmet Öztürk’ün kucağında gelen 6 yaşındaki Hikmet, annesi Ayşegül Öztürk’ün tabutuna dokunması yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Ahmet Öztürk eşinin tabutu başında dua edip gözyaşı döktü.

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk, emniyet mensuplarına 22 Temmuz’da yapılan operasyonda gözaltına alınmış, sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. İddiaya göre, Ahmet Öztürk’ün sorgusunu dışarıda beklerken rahatsızlanan eşi Ayşegül Öztürk, 4,5 aylık bebeğini kaybetti. Bunun üzerine Ayşegül Öztürk özel bir hastanede yoğun bakıma alındı. 16 gün süren tedavinin ardından Ayşegül Öztürk, geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybetti. Ayşegül Öztürk’ün cenazesi hastaneden alınarak Fatih Camii’ne getirildi. Burada yapılan cenaze törenine, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammet Çetin ile Ahmet Öztürk’ün mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

“BU ÖLÜM NORMAL BİR ÖLÜM DEĞİL”

Cenazede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bu normal bir ölüm değil. Bu ölümü yaratan asıl sebep yapılan haksızlıklar ve zulümlerdir. O dönemde gözaltı süreleri anayasamızın, ceza mahkeme kanununun aradığı koşullarda insanlar soruşturulmuş olsaydı, bugün bu tabutta bu kardeşimizi görmemiş olacaktık. Eşi haksız bir şekilde zindanlara atıldığında hamile haliyle o stresli ortamın yarattığı sebepler, adliyenin önünde gece gündüz beklemeleri, netice itibariyle hem çocuğunu kaybetti hem de bu haksızlığın bedelini hayatıyla ödedi. Bunun sorumlusu var. Hesap vermesi gereken kişiler var. Hak edilen cezalar verilebilirse bizim anca acımız diner” dedi.

“BU İNSANLAR İLELEBET BURALARDA KALACAKLARINI ZANNEDİYORLAR”

Cenazeye katılan İstanbul Milletvekili Muhammet Çetin de “Memlekette her türlü kanunsuzluk ve hukuksuzluğu yapanlar ve bunlara destek olan insanların da bir kez daha yine masum insanlara sebep oldukları, hatta doğmamış çocuğun bile hakkını gasp ettiklerini görmüş olduk. Bu insanlar ilelebet buralarda kalacaklarını zannediyorlar. Elbet bir gün gidecekler. Bunların hepsinin hukuk önünde hesabı sorulacaktır. Bu insanlar masumdur. Memlekette hizmet etmek istediler. Memleketi her türlü şerden, rüşvetçiden, yolsuzdan korumaya çalıştılar. Fakat gücü şuanda elinde tutanlar bu sarhoşlukla yaptıklarını kâr zannediyorlar” diye konuştu.

Ahmet Öztürk’ün 6 yaşındaki oğlu Hikmet’in annesinin tabutuna son kez dokunması cenazeye gelenleri gözyaşlarına boğdu. Ahmet Öztürk cenaze töreni boyunca gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Ayşegül Öztürk’ün cenazesi Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler