Operasyon sosyal medyada gündem oldu

Polisin basına yönelik operasyonu sosyal medyada geniş yankı buldu. Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv davasından 1 yılı aşkın süre tutuklu kalan Ahmet Şık, operasyonla ilgili olarak Twitter’dan “Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaatin bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir” yorumunda bulununca farklı yorumlar geldi.

Yayınlanma: 15.12.2014 - 05:39
Abone Ol google-news

‘Faşizm’ diyen Ahmet Şık’a Zaman’dan özür ve teşekkür

Gazetemiz muhabiri Şık’ın bu tweet’ine karşılık olarak Zaman’ın Washington Temsilcisi Ali Aslan Twitter sayfası üzerinden Şık ve Nedim Şener’e teşekkür ederek “Biz sizin özgürlüğünüzü savunmamıştık. Hakkınızı helal edin” mesajı gönderdi. Aslan, tweet’inde Ahmet Şık’a “Faşiste aşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” derken Nedim Şener’e de “Sevgili Nedim, Ahmet Şık’tan istediğim helallik senin için de geçerli. Gerçi sen hâlâ çok kızgınsın ama canın sağ olsun:)” mesajını gönderdi. Zaman Gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan da “Ekrem Dumanlı @sahmetsahmet”a teşekküründen sonra “Çıktığımda ilk görüşeceğim kişilerden biri Ahmet olacak” tweet’ini attı. Sosyal medyada paylaşılan tweet’lerden bazıları şöyle:

Gazetemiz muhabiri Şık’ın bu tweet’ine karşılık olarak Zaman’ın Washington Temsilcisi Ali Aslan Twitter sayfası üzerinden Şık ve Nedim Şener’e teşekkür ederek “Biz sizin özgürlüğünüzü savunmamıştık. Hakkınızı helal edin” mesajı gönderdi. Aslan, tweet’inde Ahmet Şık’a “Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” derken Nedim Şener’e de “Sevgili Nedim, Ahmet Şık’tan istediğim helallik senin için de geçerli. Gerçi sen hâlâ çok kızgınsın ama canın sağ olsun:)” mesajını gönderdi. Zaman Gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan da “Ekrem Dumanlı @sahmetsahmet”a teşekküründen sonra “Çıktığımda ilk görüşeceğim kişilerden biri Ahmet olacak” tweet’ini attı.

 

Sosyal medyada paylaşılan tweet’lerden bazıları şöyle:

Levent Gültekin: Cemaatin geçmiş hataları bu süreçteki hukuksuzlukları görmemize engel değil… Aklansın gelsinler diyecek körlüğe kapılamayız.

Faruk Bildirici: AKP’nin gazetecileri cezaevlerine atmalarına yardım etmiş olsalar da cemaat medyasına operasyon asla onaylanamaz… 

Cüneyt Akman: Operasyonu “oh olsun paralel yapıya” diye görmek, bilinçli değilse gaflettir, miyopluktur. Operasyon tüm muhaliflere yayılacak. 

Lütfü Türkkan: Benim kimseye ‘OH OLDU..!’ diyecek kadar yüreğim çürümedi. Zalim kim olursa olsun karşısında, mazlum kim olursa olsun yanında olurum.

Can Dündar: Zaman gazetesi, bugünkü yalnızlığının nedenini eski manşetlerinde aramalı. Ama onların sicili, bugünkü zulme karşı durmamıza engel olmamalı.

Levent Üzümcü: Bumerang Cehennemi. Ertuğrul Mavioğlu: ‘Etme bulma dünyası’ deyip ‘oh’ çekebiliriz ama bunun diktatörlüğü pekiştirmek için yapıldığını unutmayalım.

Sezin Öney: Türkiye artık tek adam faşizmi olan 1 ülke; bundan herkese şer çıkar. Birbirinin acısına burun kıvırma değil, beraber battığımızı görme zamanı.

Ali Haydar Fırat: Yaşananlar solcu, demokrat ve Atatürkçülere yönelik hukuksuzluklarının
hesabı değildir. Yeni bir faşizm dalgasıdır. Alan temizliyor AKP.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler