Öpücük ne ifade ediyor?

Onlar öpücük atıyor, siz ne sevimli diye bakıyorsunuz... Bilmediğiniz birşey var! Onlar sizi çok sevdiklerinden değil, kendilerini tehdit altında hissettiklerinden dolayı öpücük yolluyorlar...

Yayınlanma: 05.08.2009 - 07:07
Abone Ol google-news

Orangutanların, tehdit altında hissettiklerinde kendilerini "öpücük göndererek" savunduğu ortaya çıktı.

Proceedings of the Royal Society B'de yayımlanan araştırmaya göre orangutanlar, kendilerini olduklarından daha büyük göstermek ve böylece yırtıcı hayvanlardan korunmak için, abartılı bir öpücük sesi çıkartıyor ve bunu yaparken ellerinden veya ellerinde tuttukları bir yapraktan destek alıyor.

Telegraph gazetesinin haberine göre Utrecht Üniversitesi davranış bilimleri biyologlarından Madeleine Hardus, orangutanların, kendilerini tehdit eden yırtıcı hayvanları kandırmak amacıyla derinden ses çıkardığı inancında olduğunu söyledi.

Hardus, kedilerin tüylerini kabartmasını ve kurbağaların şişmesini örnek göstererek, bedeni olduğundan büyük göstermenin hemen hemen tüm hayvan türlerinde olağan olduğunu, ancak bunun memelilerde fazla görülmediğini belirtti.

Orangutanların, öpücükle kendini savunma mekanizması geliştirdiğinin, 2003-2005 yılları arasında Borneo adasıyla Güneydoğu Asya'da yapılan araştırma sırasında ortaya çıkarıldığı, pusuya yatan bir leoparın, orangutanların çıkardığı öpücük sesiyle birlikte saklandığı yerden, olağandan hızlı bir şekilde ayrıldığının gözlemlendiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler