"Orams kararı uygulanmayacak"

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, İngiltere İstinaf Mahkemesi'nin Orams davasıyla ilgili kararının uygulanmayacağını tekrarlarken, Rum davacının malının iadesi için Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurmasını istedi.

Yayınlanma: 26.01.2010 - 14:15
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, basın brifinginde, İngiltere İstinaf Mahkemesi'nin Orams davasındaki kararın ardından KKTC Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin "evi yıktırmayız" açıklamalarına rağmen, Orams ailesinin eşyalarını toplayıp evi yıktırma hazırlığına giriştikleri yönündeki haberlerle ilgili bir soru üzerine, Orams ailesine hukuki destek yanında davanın etkilerini en az hissetmeleri için ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını belirtti.

Emekliliklerini bir Akdeniz adasında geçirmeyi planlayan bir çiftin 4-5 yıldan beri hem hukuki hem siyasi tarafları olan, mal varlıklarını tehdit eden bu davayla meşgul olduğunu kaydeden Erçakıca, ''Artık kendi hayatlarını yeniden planlama ihtiyacındadırlar, bunu anlayışla karşılamak gerekiyor' dedi.

Orams ailesinin davanın izlerini kendi hayatlarından silmek, en aza indirmek için bir gayret içinde olduğunu ifade eden Erçakıca, çiftin, İngiltere'deki mal varlıklarını koruyarak hayatlarına devam etmek istediklerini söyledi.


"Kararın uygulanabilir olmadığını göstermek kararlılığındayız"

KKTC'nin bu mahkeme kararlarının Kuzey Kıbrıs'ta uygulanabilir olmadığını göstermek kararlılığında olduğunu belirten Sözcü Erçakıca, bunu hem Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, hem Başbakan Derviş Eroğlu'nun vurguladığını belirtti.

Hasan Erçakıca, ''Bu mahkeme kararı Kuzey Kıbrıs'ta uygulanmayacak. Buna evin yıkılması, malın iade edilmesi gibi ne varsa hepsi dahildir. Bu kararı uygulamanın yolunu mahkeme kendi bulsun. Apostolides de (davacı Rum) malının iadesini istiyorsa, Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvursun'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler