Oran: Önce Reyhanlı sonra Washington

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'dan önce Reyhanlı'ya gitmesini istediklerini belirtti.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 09:37
Abone Ol google-news

Umut Oran, yazılı açıklamasında, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "Sayın Kılıçdaroğlu bir kere de Esad zulmünü kınasın" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını savunarak, CHP'nin 2011'den bu yana Suriye'de akan kanın durması, insan haklarına dayalı demokratik rejimin kurulması için açıklamalar yaptığını, BM ve Arap Birliğinin kararları doğrultusunda bir geçiş dönemi yaşanması amacıyla uluslararası girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

CHP'nin dün olduğu gibi bugün de baskı rejimlerine, faşizan uygulamalara, diktatörlere karşı olduğunu belirten Oran, şunları kaydetti: "Demokrasilerde topluma hizmet etmek, halka hesap vermek, halkın derdiyle dertlenmek de gerekir. Dünyanın hangi demokrasisinde o ülkenin Başbakanı veya Başkanı Reyhanlı'da yaşanan olaya benzer bir olay yaşanınca Reyhanlı yerine uluslararası ziyarete gider? Obama Boston'da böyle bir saldırı olsa önce Ankara'ya değil Boston'a gider orada insanlarla birlikte olurdu. Tayyip Erdoğan'ın da önce Reyhanlı'ya sonra Washington'a gitmesini isterdik. Reyhanlı'nın yolu Washington'dan geçmiyor, halkının yaşadığı acıya uzak kalan, bu acıya ilgisiz kalan da demokratik lider olmuyor."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler