Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Tarsus ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 3 hastaya umut oldu.

Yayınlanma: 18.11.2012 - 14:45
Abone Ol google-news

İlçede yaşayan Çağlar Derindere (22), 6 Kasım'da geçirdiği rahatsızlık sonucu komaya girmesinin ardından, Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Derindere'nin annesi Aygün Derindere, oğlunun organlarının bağışlama kararı aldı.

Tarsus Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü ve Anestezi Uzmanı Arif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Derindere'nin sol böbreğinin Adana Başkent Yüreğir Hastanesi'ne, sağ böbreğin Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğerinin ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildiğini söyledi.

Organ nakillerinin riskli ve zaman isteyen bir uygulama olduğunu olduğunu belirten Yılmaz, ''Çağlar Derindere'nin ailesini, organ nakli yapılan hastalarla tanıştırmayı planlıyoruz. Ama tanıştırmak için öncelikle organ nakli yapılan hastalarımızın iyileşmesi gerekiyor. Temennimiz organ nakli yapılan hastaların biran önce sağlıklarına kavuşmasıdır'' dedi.

Anne Aygün Derindere ise, komaya giren ve daha sonra beyin ölümü gerçekleşen oğlunun organlarının kimlere verildiğini bilmek istediğini ifade etti.
Derindere, şöyle devam etti:

''Beyin ölümü gerçekleşince, hastaneden bir heyet, oğlumun organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağımızı sordu. Ben de tereddüt etmeden kabul ettim. Hiçbir maddi beklentim olmadan sadece oğlumun organlarının birilerine hayat vermesini istedim. Bir noktada hastane yönetimine kırıldım. Yönetim, organların bağışının ardından cenazemizi Ordu'ya götürüme noktasında bize yardımcı olmadı'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler