Orta hasarlı binalara hizmet yok

Sakarya Valiliğince orta hasarlı binaların elektrik, su, telefon ve doğal gaz hizmetinin kesilmesi için ilgili kurumlara uyarı yazısı gönderildiği belirtildi.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 16:43
Abone Ol google-news

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, orta hasarlı binaların su, elektrik, telefon ve doğalgaz hizmetinin kesilmesiyle ilgili resmi yazının ilgili kurumlara ulaştığını bildirdi.

Orta hasarlı binaların boşaltılmasıyla ilgili duyuruları her platformda yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Toçoğlu, şöyle dedi:
''Fakat bu binaların boşaltılması için bazı somut adımların da atılması gerekiyor. O yüzden bu binaların sularını, elektriklerini keseceğiz. Orta hasarlı binaların su, elektrik, doğalgaz ve telekom bağlantılarının kesilmesiyle ilgili olarak sayın valimizin yazısı bizlere ulaştı. Hukukun gereği olan adımlar atılacaktır. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üzerindedir. Orta hasarlı bina sorununu kökten çözmek adına attığımız adımlardan geri dönmeyeceğiz. Bu konuda hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeleri olarak üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz.''


Valiliğin uyarı yazısı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün imzasının yer aldığı uyarı yazısında, şu ifadeler yer alıyor:
''Orta hasarlı yapılarda iskan ettirilmemesi, ikamet edenler varsa boşalttırılması ve onarımlarının sağlanması istenmiş, orta hasarlı binalarda ikamet eden vatandaşların uyarılması, ikamet ediliyorsa boşaltılması, hasarlı binaların pafta, ada, parsel numaralarının belirlenerek, Tapu Sicil Müdürlüğünce tapu kütüğüne 'ruhsatlı onarılmadan satılamaz' şerhi konulması, onarım ve güçlendirme işleminin ruhsatlı olarak yaptırılmasının sağlanması, kamu hizmetlerinin ilgili kurumlarca kesilmesi istenerek, ileride doğabilecek hukuki sorumluluğun ilgili kuruluşlarda olacağı bildirilmiştir. Son yaşadığımız depremler göstermiştir ki onarım ve güçlendirmesi yapılmayan binalar devamlı tehlike arz etmektedir.
Buna göre, orta hasarlı olarak tespit edilen ve bugüne kadar onarılmayan binalar tehlikeli yapılar sınıfına girmiştir. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. maddesi (Z) bendi uyarınca (afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaların insandan tahliye edilmesi ve yıkılması) ve 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 39. maddesi (bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların sahiplerine tebligat yapılması, tanınan süre içinde onarılmaması veya yıkılmaması halinde belediye veya valilik tarafından yıktırılması) gereğince işlem yapılmasını ve sonucundan valiliğimize bilgi verilmesi konusunda gereğini rica ederim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler