Otobüsler dezenfekte ediliyor

İstanbul genelinde hizmet veren 2055 özel halk otobüsü, domuz gribine karşı alınan önlemler kapsamında dezenfekte edildi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 22:01
Abone Ol google-news

Kadıköy otobüs duraklarında yapılan dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Otobüs, Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, dezenfekte çalışmalarının 3 ay süreyle kent genelinde devam edeceğini söyledi.

Yüksel, özel halk otobüslerine her gün binlerce insanın bindiğini ve kalabalık dolayısıyla domuz gribi bulaşma riskinin daha yüksek olduğunu belirterek, araçların 3 ay boyunca ayda 4'er gün dezenfekte edileceğini kaydetti.

Çalışmayla her aracın toplamda 12 kez dezenfekte edilmiş olacağını vurgulayan Yüksel, 3 ay sonra gerektiğinde yeniden dezenfekte çalışmalarına başlanabileceğini aktardı.
İlaçlanan otobüslerin akşam otoparka çekildiğini, sabah da normal servislerine devam ettiğini anlatarak, her gün vatandaşlara domuz gribi için özel üretilmiş ıslak mendil dağıtacaklarını bildirdi.

Yüksel, ''İstanbul'daki vatandaşlar rahat olsunlar. Özel halk otobüsleri domuz gribine karşı dezenfekte ediliyor. Bu konuda bizi desteklemelerini ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz'' dedi.

Açıklamanın ardından otobüsler görevli kişilerce dezenfekte edildi. Aracı dezenfekte edilen şoförler de imza atarak, ''Bu araç domuz gribine karşı dezenfekte edilmektedir'' yazılı etiketleri otobüslerine yapıştırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler