"Otopark mafyasına izin vermeyin"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, otopark mafyasına karşı gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Atalay, izinsiz açılan otoparkların kapatılması ve buraları işletenler hakkında adli ve idari işlemlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, genelgesinde, "Yetkisiz kişi ve kuruluşların cadde, sokak, meydan ve yol kenarlarında mevzuata aykırı şekilde otopark işletmeciliği yapmasına izin verilmemelidir" dedi.

Atalay şunları kaydetti:

"Mevcut taşıt sayısı ve otopark alanları da dikkate alınarak şehirlerde ihtiyaç duyulan miktarda yeni otopark yeri yetkili belediyeler tarafından tespit edilerek hizmete sokulmalıdır. Otopark yeri olarak tespit edilen yerlerin doğrudan belediyeler tarafından işletilmesi veya yetki verilen gerçek ve tüzel kişilerce işlettirilmesi sağlanmalıdır.
Bakanlığımız denetim elemanları tarafından yapılacak denetimlerde, otopark hizmetlerinin mevzuata ve genelgede öngörülen esas ve usullere uygun olarak yerine getirilip getirilmediği hususu kontrol edilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler