"Oturma düzenini kim belirledi"

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, YAŞ'taki oturma düzenini Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Yüksek Askeri Şura toplantısında oturma düzeni, hangi birim tarafından nasıl belirlenmektedir" diye sordu.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Yüksek Askeri Şura toplantısındaki oturma düzeni ile ilgili çeşitli yorumların kamuoyuna yansıdığını belirten Acar, "Son olarak oturma düzenini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Bir köyde iki muhtar olmaz' şeklinde değerlendirmiştir" dedi.

CHP'li Acar, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"Yüksek Askeri Şura toplantısında oturma düzeni, hangi birim tarafından nasıl belirlenmektedir?

1 Ağustos 2011 tarihinde yapılan YAŞ toplantısında, oturma düzeni hangi birim tarafından nasıl şekillendirilmiştir? Toplantı öncesinde Başbakanlıktan oturma düzenine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'na bir talimat iletilmiş midir?
Söz konusu toplantıdaki oturma düzenine, toplantının yapıldığı tarihte asaleten atanmış bir Genelkurmay Başkanı'nın olmamasının bir etkisi olmuş mudur?
Başbakanlık önceki yıllarda, YAŞ'taki oturma düzeninin değişmesine ilişkin bir girişimde bulunmuş mudur? YAŞ'taki oturma düzeni kalıcı olarak mı değişmiştir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon