Palandöken: 1 milyar lirayı aşkın harcama olacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Babalar Günü'nde harcamaların 1 milyar lirayı aşmasının beklendiğini ifade etti.

Yayınlanma: 13.06.2013 - 09:41
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,
Palandöken
, yaptığı yazılı açıklamada, piyasaların canlanmasına en büyük katkının, özel günler ve bayramlarda gerçekleştiğini belirterek, "Evimizin direği, çok değerli ve sevgili babalarımız için Babalar Günü'nde yapılacak harcamalar piyasanın canlanmasına neden olacaktır" ifadesini kullandı.

Giyim ve elektronik sektörlerinde yoğun olarak alışveriş yapılacağına dikkati çeken Palandöken, Babalar Günü'nde yapılan harcamaların diğer özel günleri geçerek en fazla alışveriş yapılan özel gün haline geldiğini kaydetti. Palandöken, "2011 yılında 851 milyon liralık, kartla alışveriş yapılmıştı. 2012'de 1 milyar lirayı bulan harcamaların bu sene Babalar Günü'nde 1 milyar lirayı aşması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnafın bu hafta sonu, satışların normal günlere göre yüzde 30 artmasını beklediğine dikkati çekerek, bazı ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirim yapılacağını bildirdi. Babalar Günü'nde yapılan harcamaların yüzde 25'ini elektronik eşya ve telekomünikasyon sektörünün oluşturduğu ve en çok alışverişin Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yapıldığını vurgulayan Palandöken, "Bu yıl hem Babalar Günü hem de çocuklarının karne günlerinin çakışması nedeniyle de çarşı-pazarın hareketli olmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler