"Pandora'nın Kutusu" 23 Ocak'ta vizyonda

Uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Yeşim Ustaoğlu imzalı ''Pandora'nın Kutusu'', 23 Ocakta vizyona girecek. Filmin başrollerini Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran ve Onur Ünsal paylaştı.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 07:56
Abone Ol google-news

San Sebastian Film Festivali'nde ''En İyi Film'' ve ''En İyi Kadın Oyuncu (Tsilla Chelton)'', Antalya Film Festivali'nde ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Övül Avkıran)'' ve Amiens Film Festivali'nde ''En İyi Kadın Oyuncu (Tsilla Chelton)'' ödüllerini alan ''Pandora'nın Kutusu'', 23 Ocak 2009'da sinemaseverlerle buluşacak.
Filmin konusu özetle şöyle:
''İstanbul'un farklı bölgelerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalan, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup 3 kardeşi (Derya Alabora, Övül Avkıran, Osman Sonant) doğup büyüdükleri batı Karadeniz dağlarındaki köylerinden gelen telefon bir araya getirir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım (Tsilla Chelton) kaybolmuştur. Annelerini aramak için buluşan 3 kardeşin köylerine istemeyerek yaptıkları yolculuk, saklı kalan pek çok sorunun, tıpkı Pandora'nın kutusundaki gibi iyi ve kötü pek çok şeyin açılmasına neden olur. Annelerini bulup İstanbul'a getirdikten bir süre sonra alzheimer olduğunu öğrenen 3 kardeş, annelerinin hayatlarına katılımıyla pek çok gerçekle yüzleşirler. Nusret Hanım'ı anlayacak tek kişi ise büyük abla Nesrin'in (Derya Alabora) hayatı sorgulayan oğlu Murat (Onur Ünsal) olacaktır. Murat ve Nusret Hanım'ın yollarının kesişmesi, hep dağına gitmeyi ve orada ölmeyi isteyen Nusret Hanım'ın dileğinin gerçekleşmesine başlangıç olacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler