Panetta: Esad, kendi sonunu hızlandırıyor

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye'deki krizin derinleştiğini ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kendi sonunu hızlandırdığını söyledi.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 06:39
Abone Ol google-news

Panetta, 5 günlük Ortadoğu turunun ilk durağı Tunus'ta, Washington'dan kendisiyle beraber gelen gazetecilere yaptığı açıklamada, Esad'In halk ayaklanmasına karşı helikopterden açılan ateşi kullanmasının, ''tabutuna bir çivi daha çaktığını'' kanıtlayacağını kaydetti.
''Esad'ın rejimi sonuna geldi'' diyen ABD Savunma Bakanı Panetta, Suriye'nin kimyasal silahlarının yanlış ellere düşmemesini sağlamak için gösterilen çabalarla ilgili istişarelerini sürdüreceğini bildirdi.

Bu arada Ortadoğu turu çerçevesinde İsrail'e gidecek olan Panetta, İsrailli liderlerin hala, İran'ın nükleer silah elde etmesinin önlenmesi için uluslararası ekonomik, siyasi ve diplomatik baskı kampanyasını desteklediklerine inandığını söyledi.

Panetta, İsrail'in İran'a saldırma konusunda herhangi bir karar almadığı görüşünde olduğunu ifade ederek, İsrail'in ''Demir Kubbe'' isimli hava savunma sisteminin, önemli bir başarı olduğunu ve İran'den gelecek saldırıları engellemeye yaradığını bildirdi.

Leon Panetta, sistemin, ABD ile İsrail arasında genişleyen işbirliğinin örneği olduğunu belirterek, ''Tarihimizde eşi görülmemiş savunma işbirliği seviyesine ulaştık. Amacım bu ilişkiyi daha da derinleştirmek'' diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler