Parti liderinden 'babam tacizci' açıklaması

"Kendi kızına tacizde bulunduğu" suçlamasıyla karşı karşıya olan erkek kardeşi Liam Adams'ın adalete teslim olmasını isteyen Garry Adams, dün akşam İrlanda Devlet televizyonu RTE'ye ailesinin "taciz geçmişini" anlattı.

Parti liderinden 'babam tacizci' açıklaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.12.2009 - 08:01

İrlanda'da Sinn Fein Partisi lideri Garry Adams, "babasının aile üyelerine duygusal, fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğunu" açıkladı.

Babasının, kardeşlerinden bazılarına tacizde bulunduğundan 50 yaşına kadar haberdar olmadığını belirten Adams, bu iddiaları ısrarla reddeden babasının 6 yıl önce "yalnız bir adam olarak" öldüğünü söyledi.

"Cenazede babamın tabuta sarılı bayrağı lekelediğini düşündüm" diyen Adams, bu mesele yüzünden ailece çok zor zamanlar geçirdiklerini, tacize maruz kalan aile üyelerinin polisle bağlantı kurmak istememesinin, olayın şu ana kadar gizli kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Garry Adams, "Belki de kişisel inisiyatifimi kullanıp bu konuyla daha fazla ilgilenmeliydim, ama tacize maruz kalanlar artık yetişkin. Yasal sürece başvurup başvurmamak onların kararı" diye konuştu.

Garry Adams'ın kardeşi Liam Adams, kendi kızı Aine Tyrell'a küçükken tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Oğlu Gerry'ye siyasi hayatında destek olduğu bilinen baba Gerry Adams'ın geçmişte İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) bir eylemi sırasında Belfast'ta bir polisi ayağından vurduğu için 8 yıl hapis cezası aldığı, ancak Sinn Fein-IRA hareketinde ön saflarda fazla yer almadığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler