Pendik'te çarşaflı soygun

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik'te çarşaf giyerek banka soyan iki şüpheliyi yakaladı.

Yayınlanma: 01.12.2012 - 13:02
Abone Ol google-news

İki hafta önce Bahçelievler Mahallesi Aydınlı Caddesi'ndeki bir banka şubesinin, çarşaf giyerek kadın kılığına giren silahlı iki kişi tarafından soyulması üzerine başlattığı çalışma kapsamında, bankanın ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Polis ekipleri, şüphelilerin, bankanın yakınlarında üzerlerindeki çarşafları çıkararak, bir otomobile bindiklerini tespit etti.

Çevredeki mağazalarda da araştırma yapan polis ekipleri, bir kişinin ''yengeme alıyorum'' diyerek, iki çarşaf aldığı bilgisine ulaştı.

Soygunu gerçekleştirenlerin Kenan C. ile komşusu Mustafa B. olduğunu belirleyen polis, çalıntı plakalı kiralık otomobille olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için takip başlattı.

Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, çaldıkları 67 bin 500 lira, 1800 avro ve 4 bin doları paylaştıkları, Kenan C'nin arkadaşının hesabına 36 bin lira yatırdığı belirlendi. Hesaptaki paraya polis tarafından el konulurken, şüphelilerin çaldıkları paranın geri kalan kısmını harcadıkları tespit edildi.

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, soygunda kullandıkları iki silahla güvenlik görevlisine ait bir tabancayı, olayın ardından Tuzla'da denize attıklarını söyledikleri bildirildi.
Kenan C. ile Mustafa B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler