Pirelli'nin uluslararası büyüme planı

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli'nin Avrupa Pazarları Direktörü Allessandro Deste, uluslararası arenada büyüme planları olduğunu ifade ederek, ''Önümüzdeki 6 yılda 100 milyondan fazla araç çevre dostu ürünlerimizle yollardaki yerlerini alacak'' dedi.

Yayınlanma: 10.04.2011 - 09:42
Abone Ol google-news

Deste, Pirelli olarak 2010 yılında dünya çapında 4 milyar 700 milyon avro ciroya ulaştıklarını ve cirolarının yüzde 98'ini lastikten elde ettiklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalarına cirolarının yüzde 3'ünden fazlasını ayırdıklarını anlatan Deste, ''Bu oran lastik sektöründe Ar-Ge'ye yapılan yatırım olarak en yüksek orandır. Lastik sektöründe en büyük biz değiliz, ama ciro bakımından en hızlı büyüyenlerden ve Ar-Ge çalışmalarına en çok odaklananlardan biriyiz'' diye konuştu.

Pireli'nin Türkiye'deki İzmit Fabrikasındaki ''Motorsporları'' bölümünde Formula 1 lastiklerinin üretildiğini ve bu yüzden de Türkiye'nin ayrıca bir öneme sahip olduğunu belirten Deste, ayrıca ''Motorsporlarının en uç noktası olan F1'in İzmit Fabrikası'nın en düzeyde teknoloji ile üretim gerçekleştirmesi açısından da örnek bir fabrika olduğunu dile getirdi.
 

''Pirelli'nin temel hedefi dünya çapında büyüme stratejisini gerçekleştirmek"

Uluslararası arenada büyüme planları olduğunu anlatan Deste, şunları kaydetti:
''Pirelli olarak Çin'de, Rusya'da ve Meksika'da yeni tesislerimiz var. Aynı zamanda Latin Amerika'da Brezilya'da da hızla büyümeye devam ediyoruz. Böylece Pirelli'nin temel hedefi dünya çapında büyüme stratejisini devam ettirmek. Hızla gelişen bir dünyada kaliteyi gözeterek bunu yapmaya çalışıyoruz. Büyümeye ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.'' Küreselleşmeye bağlı olarak farklı pazarların birbiri ile ilişki içinde olduğunu, bu nedenle uluslararası arenadaki büyüme stratejilerinin önemli olduğuna dikkati çeken Deste, şöyle konuştu:

''Çin Almanya'dan sonra Alman otomobilleri üretimi alanında dünya çapında ikinci sırada. Çin'de 4 tesisimiz var. Bunlardan bir tanesi otomobil lastikleri için, biri kamyon lastikleri için, üçüncüsü motorsiklet lastikleri için ve bir tanesi de lastik bileşenleri için üretim gerçekleştiriyor. Çin'deki hedefimiz üretim kapasitesini ikiye katlamak. Çünkü, Çin pazarının taleplerini karşılamamız bizim için önemli. Sadece yenileme pazarı talebi değil, başlıca otomobil üreticilerinin orijinal ekipman taleplerini karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, BMW, Mercedes ve Audi gibi işbirliği içinde çalıştığımız üreticilerin de bu pazarlardaki gelişimlerini takip etmekteyiz.''
 

''Çin, Meksika ve Rusya pazarında güçlenmek istiyoruz"

Gelişen pazarlarda üretim yapmanın önemli olduğunu dile getiren Deste, şöyle devam etti:

''Kuzey Amerika, Kanada ve Meksika ülkeleri bizim için oldukça önemli ülkeler. Rusya da aynı şekilde. Rusya oldukça baş döndürücü bir pazara sahip. 150 milyon insanın yaşadığı bir ülke ve St. Petesburg, Moskova gibi şehirlerde son model araç sahipliği oldukça yüksek. Bu nedenle Pirelli'nin varlığını güçlü bir şekilde göstermeliyiz. Özellikle dünya çapında önemli oranda gelişme gösteren ülkelerde bu çok önemli. Bu nedenle Çin ve Rusya pazarlarının gelişimine paralel olarak biz de bu pazarlardaki büyümemizi sürdürüyoruz. Meksika fabrikamız ise çok önemli ve çok büyük bir pazar olan Kuzey Amerika ve Kanada'daki pazarların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
 

Lastikte 2012 yılında AB yönetmeliklerinin etiket zorunluluğu


2012 yılının Ekim ayından itibaren AB'de satılan her lastikte etiket olması zorunluğunun getirildiğini anımsatan Deste, ''Örneğin buz dolaplarındaki gibi. 2012 yılından itibaren AB yönetmelikleri gereği lastiklerdeki etiketlerde A,B,C,D,E,F derecelendirmeleri olacak. Bu etiketler üç bölümden oluşacak: Dönme direnci, ıslakta frenleme ve gürültü seviyesi. Birinci bölümde düşük dönme direnci ve buna bağlı olarak enerji verimliliğinin ne kadar etkin olduğu anlaşabilecek. İkinci kısım ıslakta fren mesafesi ile ilgili... Üçüncü kısım ise gürültü ile ilgili. Harici gürültüyü azaltarak, Avrupa'nın büyük şehirlerinde gürültü kirliliğini azaltmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bir lastiğin tüm alanlarda A derecesine sahip olmasının çok zor olduğunu savunan Deste, şu ifadeleri kullandı:

''Lastiğin tüm bu alanlarda A etiketine sahip olması çok zor. Çünkü teknoloji açısından da fren mesafesi ve dönme direnci arasındaki ters orantı bunu zorlaştırıyor. Yani bir lastiğin yol tutuşu çok iyi ve fren mesafesi çok kısa ise aynı zamanda da çok düşük bir dönme direncine sahip olması fiziksel kurallar açısından pek mümkün değil. Bu nedenle farklı bileşenler arasında bir kombinasyon oluşturarak optimum seviyeleri elde etmek önemlidir. Bizim de en önem verdiğimiz konu bu. Bu durum çok farklı ölçüler için de gerçekli çünkü farklı ölçülere sahip lastiklerin dönme dirençleri, fren mesafeleri ve ürünün bileşenlerine bağlı olarak gürültü seviyeleri de oldukça farklıdır. Tüm bu saydıklarımız rakiplerimiz için de geçerlidir.''

Pirelli Cinturato P1'in, 2012 Avrupa Birliği Yönetmeliklerini şimdiden yerine getirecek şekilde tasarlandığını açıklayan Deste, ''Yeni Cinturato P1 yapılan ilk testlerde yakıt ekonomisi ve ses düzeyi gibi iki önemli kriterde son derece başarılı sonuçlar ortaya koydu. Yüzde 15 kadar daha hafif yapısı ve kullanılan yenilikçi teknolojiler sayesinde Cinturato P1 yüzde 25 daha düşük dönme direnci ortaya koyuyor. Sürüş konforuna da önemli katkılar sağlayan Cinturato P1 referans lastiklere oranla 1,5 dB daha az harici gürültü ve 1,0 dB daha az dahili gürültü açığa çıkarıyor. Çevreci özellikleriyle öne çıkmasının yanı sıra Cinturato P1 belirli ölçülerde RUN FLAT teknolojisini de sunuyor'' dedi.

Cinturato P1'in küçük ve orta sınıf araçlara uyarladıkları yüksek performans teknolojisiyle ürettildiğini dile getiren Deste, ''Cinturato P1'in önümüzdeki 6 yılda tüm dünyada yaklaşık 25 milyon adet araçta yer alacağını öngörüyoruz. Bu da 100 milyon adet satış rakamı anlamına gelmektedir'' diye konuştu. Deste, ayrıca Pirelli'nin ''Çevre Dostu'' ürün gamında yer alan Cinturato P1'in sunmuş olduğu üstün performansın yanı sıra çevreci özellikleriyle de dikkati çektiğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler