Piyanist Éric Le Sage İstanbul'daydı

İstanbul Resitalleri Debussy Sezonu diye nitelediği 5. konser sezonunu bu akşam Sakıp Sabancı Müzesi "the Seed" salonunda ünlü Fransız piyanist Éric Le Sage ile açtı.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 20:51
Abone Ol google-news

BAY İnşaat sponsorluğunda gerçekleşen konserde sanatçı; Debussy’den “İmages 1er cahier” ve “L'Isle joyeuse”, Beethoven’den 30.no’lu Sonat, Schuman’dan “Fantaisie op 111” ve “Fantaisie op 17” adlı eserleri kendine özgü, güçlü yorumuyla çaldı.

Kritiklerde; "Fransız piyano geleneğinin en yüksek düzeyde rafine edilmiş örneği" olarak söz edilen Éric Le Sage, bugünlerde, eleştirmenlerce Schumann kayıtları tarihinde bir referens olarak da kabul ediliyor. Sanatçı, 2010 yılında tamamladığı ve Schumann'ın tüm piyano yapıtlarını kaydettiği albüm dizisi çerçevesinde önemli salon ve fesltivallerde sahneye çıkıyor, dünyanın dört bir köşesinde resitaller veriyor.

Aix en Provence, doğumlu Éric Le Sage 1985 yılında Porto Uluslararası piyano yarışması ve 1989 yılında Robert Schumann piyano yarışmalarını kazanıp Leeds Piyano Yarışması'nda ödül almasını takiben Sir Simon Rattle yönetiminde  çaldı. Sage, solist olarak Los Angeles Philharmonic, Bremen Philharmonic Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Gothenburg Philharmonic, Rotterdam Philharmonic, NHK Symphony Orchestra, Dresden Philharmonic, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Zwickau Symphony Orchestra, Netherlands Radio Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National d’Ile de France, Orchestre Philharmonique de Liège, Munich Chamber Orchestra gibi anıtsal orkestralar ile sahneye çıktı.

RCA-BMG, Naïve, EMI ve Alpha müzik şirketleri tarafından yayınlanan albümleri Diapason d’Or de l’Année, 10 de Repertoire, Choc du Monde de la Musique, Grand Prix du Disque, Recording of the Month Fono Forum, Recording of the Month Gramophone, Victoire de la Musique gibi en değerli klasik müzik ödüllerini aldı. 2010 yazında Alpha tarafından yayınlanan albümü "Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik" ile ödüllendirildi.

İstanbul Resitalleri’nin 19 Kasım tarihli gelecek konserinin solisti piyanist Tamara Stefanovich. Konser sezonu boyunca İstanbul Resitalleri’ne SSM “the Seed” salonu ev sahipliği yapmaya devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler